DVO’32 veel sterker in Vlaardingse derby

20-04-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op deze stralende zaterdag stond de derby DVO’32 – CION op het programma. Voor beide ploegen een wedstrijd met belangen, want ga maar na: DVO is nog volop in de strijd voor de 3e plaats en dus nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse en CION moet het vege lijf zien te redden om niet in de nacompetitiestrijd te belanden voor degradatie naar de 4e klasse. Zie hier de ingrediënten voor een lekker potje voetbal op het scherpst van de snede. En op het scherpst van de snede was het; CION hanteerde bij tijd en wijle de botte bijl, en ook DVO liet zich gelden zodat het talrijke publiek getrakteerd werd op een echt derby.

DVO begon geweldig want al in de 1e minuut kopte Gert Jan van der Veen uit een vrije trap van Floris Keizerwaard de 1-0 binnen. CION ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg geen poot aan de grond want DVO was simpelweg beter en scherper, uitmondend in de 2-0  van de goed inkoppende Robin den Breems die een corner van Walter Zomervrucht op waarde schatte. CION bediende zich vandaag van flink wat fysiek maar het was DVO om het even en aanvoerder Walter Zomervrucht kogelde vlak voor rust de 3-0 binnen voor wat men dacht de beslissing. Echter even niet opletten achterin bracht CION’s Hulusi Mert in stelling en het was 3-1, en rust.

Na de thee liet de thuisploeg het initiatief aan de gasten maar de verdediging van DVO met Jan Jaap vd Berg, Atakan Karacoskun en Pieter van der Veen liet geen krimp. En ook sluitpost Ruben Verboon was vandaag foutloos en pakte alles. En toen na wederom een opstootje CION’s nr 4 Engin Sazak er na 2x geel vanaf moest was het pleit helemaal beslist in DVO’s voordeel. Tim Kievit legde de kers op de taart door een assist van de keihard knokkende Nico Huijer af te maken en de 4-1 was daar.

Een dik verdiende zege voor de mannen van oefenmeester Ben Hoogwerf die tegen het einde van de competitie het goede gevoel zo op het oog weer te pakken hebben. Pas op 11 Mei gaan we verder met de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde op sportcomplex Olympia. DVO’32 speelt echter aanstaande dinsdagavond in het kader van de 3e ronde van de Corso Casino Cup thuis aan de Marathonweg om 20.00 uur tegen competitiegenoot FC Perkouw. 

Zaterdag 20 April 2019 aanvang 14.30 uur   DVO’32 – CION 4-1 (3-1)

Scoreverloop: 1e 1-0 Gert Jan van der Veen, 23e 2-0 Robin den Breems, 44e 3-0 Walter Zomervrucht, 45e 3-1 Hulusi Mert, 77e 4-1 Tim Kievit.

Bijzonderheden: 68e minuut rood (2x geel) Engin Sazak ( CION).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date