DVO’32 verliest bij VVOR

27-10-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag speelde DVO'32 tegen VVOR dat vorige week de punten meenam op zuid bij de FC IJsselmonde daar waar DVO’32 middels een 5-1 overwinning geen kind had aan Excelsior R’dam. Om gelijke tred te houden met mede koploper sv.Charlois diende er door DVO dus gewonnen te worden, maar dat is niet gelukt. De Vlaardingers hadden een dag waarin er bijna niets lukte. Het begin was al na een slappe start voor de Rotterdammers, en aanvoerder Walter Zomervrucht kon ternauwernood de 1-0 voorkomen ten koste van een blessure anders was het al gelijk prijs geweest.

Daarna ontspon zich een 1e helft waarin DVO de overhand had, met meer balbezit en ook nog wat halve kansen maar de trekker overhalen daar kwam men niet aan toe omdat de eindpass steeds net niet goed was. En je kan er natuurlijk op wachten, het gegroepeerd verdedigende VVOR kwam er één keer messcherp uit en de 1-0 was een feit. Tegen de verhouding in ? Ja natuurlijk , slim? Ja ook. Zelf veel doortastender zijn? Ja dat zeker.

Vlak na de thee werd de wedstrijd in 1 minuut beslist toen topscorer Gert Jan van der Veen in vrije positie alleen voor de VVOR keeper een 100% kans over schoot en daaropvolgend er kortsluiting was achterin bij DVO: Mark Verkade schoot de bal bij een Rotterdammer in de voeten die het cadeautje gaarne uitpakte en de 2-0 binnenschoot. 'Kaassie' voor VVOR natuurlijk dat nog dieper in zijn schulp kroop en verdedigend alles tegenhield, en er op zijn tijd nog levensgevaarlijk uitkwam. In DVO’32 keeper Ruben Verboon vond de tegenstander de enige die een voldoende haalde bij de Vlaardingers tegenkwam en die gelukkig erger voorkwam, alsof 2-0 achter al niet erg genoeg was.

DVO bleef worstellen met zichzelf en kon zich ondanks het veldoverwicht geen echte kansen uitspelen. Tekenend was de 2-1 uit een vrije trap, overigens prachtig binnen gekruld door linkspoot Wesley de Heij, maar dat dit uit een dood spelmoment kwam zegt alles. Dit leverde nog de mogelijkheid op met nog 10 minuten te gaan om gelijk te maken en DVO probeerde het ook. De ploeg zette alles op alles maar de bal weigerde één keer goed te vallen en dus won VVOR deze wedstrijd eigenlijk dan ook verdiend want de Rotterdammers knokten voor elke meter en kregen dus loon naar werken. Voor DVO’32 geldt dat men vandaag zelf zijn eigen glazen heeft ingegooid en dus lering uit deze nederlaag zal moeten trekken. Volgende week komt Lekkerkerk naar de marathonweg en zijn er weer 3 punten te verdienen. 


Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (56e Wesley de Heij ), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun (75e Mark Zomervrucht), Nick Rutten, Diego Remondo Gomez (66e Ruud Durinck ) , Walter Zomervrucht (c.), Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer, Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date