DVO’32 verliest van Excelsior’20

• Rinus Zomervrucht
  • 26-11-2022
VOETBAL - Vandaag op sportpark Thurlede in Schiedam moest het DVO '32 van oefenmeester  Raymond de Romph, na vorige week tegen OVV de eerste periodetitel te hebben binnengehaald, aantreden tegen Excelsior’20. In een levendige wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk na een spannende slotfase aan het langste eind.

DVO begon pas echt te voetballen toen Floris Keizerwaard de aansluiting 3-2 via een sublieme vrije trap bewerkstelligde en dat was te laat. Toegegeven met een vrije trap van Robin den Breems die net over de lat zeilde, een schot van invaller Tim Kievit net voorlangs en een pegel die Excelsior’s keeper uit zijn hok ranselde had de 3-3 ook reëel geweest maar aan het eind van de rit was de zege van de Schiedammers niet onverdiend.

De thuisploeg speelde met razendsnelle aanvallers op de counter, liet DVO de bal en zat er fysiek zeer kort op. Al was er een inschattingsfout van DVO's keeper Ian Slagboom voor nodig om op voorsprong te komen, de Schiedamse aanvaller werkte bekwaam af: 1-0. DVO rechtte de rug en een mooi uitgespeelde aanval met een goede voorzet van Nico Huijer werd prima ingekopt door Gert Jan van der Veen. Dat leverde de gelijkmaker op, echter vlak voor de thee was daar ineens Excelsior’20 met een prachtige aanval over verschillende schijven en de 2-1 was een feit.

Na de rust een fel DVO’32 maar het eerste kwartier werd ontregeld door overtredingen en blessures en dus lag het spel veel stil. De gasten kregen steeds meer de overhand zonder echt uitgespeelde kansen. Excelsior’20 gaf weinig weg, sterker nog uit een counter viel met nog een kleine 25 minuten te spelen de 3-1. Einde wedstrijd voor de Vlaardingse ambities dacht men langs de lijn. De 3-2 in de 80e minuut leverde nog een bloedstollende slotfase op waarin DVO vol op de gelijkmaker joeg. Een opstootje leverde in ene 3 gele kaarten op ( 2 voor DVO en 1 voor Excelsior). Ook discutabel was dat Excelsior’s keeper een DVO aanval onschadelijk maakte terwijl hij flink buiten het 16 meter gebied was; hands, maar de scheidsrechter wilde er niet aan en liet doorspelen. De thuisploeg trok aan het langste eind en zo liep DVO’32 dus tegen de tweede nederlaag deze competitie op. Volgende week komt het in de winning mood verkerende Kethel Spaland naar de Marathonweg en dit treffen is ook wel een beetje pikant want zoals we weten zwaait ex trainer Ben Hoogwerf die 7 jaar aan het roer stond bij de zwart-witten daar de scepter.

Scoreverloop: 11e 1-0 Excelsior’20 , 16e 1-1 Gert Jan van der Veen, 43e 2-1 Excelsior’20 , 71e 3-1 Excelsior’20 , 81e 3-2 Floris Keizerwaard.

Opstelling DVO’32: Ian Slagboom, Cliff Santos Monteiro (58e Niko van Meijeren), Nick Rutten, Daan ten Broek (58e Reinier van der Veen), Yamal Ernst (75e Tim Kievit), Arij van Bree (89e Chris Rojer ) , Wesley de Heij (c.), Robin den Breems, Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer.