DVO’32 verliest van Perkouw

01-04-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL – DVO speelde gisteren aan de Marathonweg tegen FC Perkouw, een ploeg die als naaste concurrent bestempeld kan worden in de strijd om de nacompetitieplaatsen. Eerder dit seizoen was de ploeg van trainer Ben Hoogwerf in Berkenwoude compleet kansloos en leed een 2-0 nederlaag, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. DVO moest echter weer een nederlaag slikken en dat was een bittere pil, ook omdat de ploeg zat kansen kreeg om door te drukken, nadat Gert Jan van der Veen vroeg de 1-0 aantekende. Men liet dat echter na en hield zodoende de tegenstander uit de Krimpenerwaard zelf in leven.

Na de gelijkmaker kreeg DVO via Nico Huijer wederom een 100% kans om weer op voorsprong te komen maar de afwerking was niet scherp genoeg. De 1-2 was een prachtige goal, een prima voorzet van de zeer lastig te bespelen nummer 11 van Perkouw, terug gekopt en uitgehaald. Ook daar ging een geval van niet goed genoeg verdedigen aan vooraf en de 1-3 was een vlijmscherpe counter nadat DVO de aanval koos om de gelijkmaker te forceren.

De 2-3 in de 90e minuut ( kopbal Robin den Breems ) kwam te laat en zo liep de ploeg tegen een onnodige zeperd aan en blijkt voor de zoveelste keer dat de Vlaardingers maar moeilijk om kunnen gaan met een goed gegroepeerde opponent die op de counter speelt. Ook fysiek in deze derde klasse is er nog wel wat te winnen. Ongetwijfeld een leerproces maar om echt mee te gaan doen om de prijzen wel een voorwaarde. Voetballend zit het meestal wel snor maar dan moet er wel voldoende afstand genomen worden van de tegenstander. Perkouw komt op een zelfde aantal verliespunten als DVO maar met volgende week weer een naaste concurrent als tegenstander, te weten Zwarte Pijl aan de Prinsenlaan in Rotterdam, is het zaak de rijen rap te sluiten. Moed houden en schouders eronder.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade ( 80e Mitchel vd Windt), Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Reinier van der Veen ( 71e Tim Kievit ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht (c.), Ruud Durinck, Gert Jan van der Veen, Robin den Breems, Nico Huijer.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date