DVO’32 verslaat ook VFC in Voetbal Rijnmond Cup

• Rinus Zomervrucht
  • 28-03-2018
VOETBAL - DVO’32 heeft na FC Ommoord en Deltasport op dinsdag 27 maart ook stadgenoot VFC aan de zegekar gebonden. In een aardige pot voetbal was de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf veruit de betere al kregen de Kwekkers gelijk na het beginsignaal een dot van een kans om gelijk op voorsprong te komen. DVO keeper Ruben Verboon keerde echter de inzet van dichtbij bekwaam.

In het verloop van de eerste helft werd de scheidsrechter hard op het gezicht geraakt van dichtbij en moest even verzorgd worden, gelukkig kon de man daarna door en waren de  ploegen aan elkaar gewaagd al was DVO combinerend de betere. DVO kreeg gaandeweg wel wat aardige kansen. Robin den Breems kopte in goede positie over, maar het verschil werd gemaakt door een mooie vrije trap op slag van rust van Gert Jan van der Veen die langs de muur naast de paal insloeg: 1-0.

Kort in de tweede helft kreeg DVO via twee kopkansen de mogelijkheid op de 2-0 maar beide keren kopte Gert Jan van der Veen net over. VFC hanteerde de lange bal maar werd niet echt gevaarlijk op één moment na toen de bal na een scrimmage binnen 'de 16' voorlangs werd geschoten. DVO’32 was zeker de tweede helft de bovenliggende partij, aanvoerder Walter Zomervrucht lobde de bal via de buitenkant paal net naast, alvorens in het laatste kwartier de beslissing viel.

VFC’s verdediger ging in het duel met Mitchel vd Windt onderuit maar trok echter DVO’s aanvaller mee zodat de scheidsrechter niet anders kon dan de thuisploeg een penalty te geven, verzilverd door Gert Jan van der Veen. Met de 2-0 was er nog een kleine tien minuten te gaan. De derde treffer werd voorafgegaan door een handsbal van Pieter van der Veen maar de leidsman zag het niet en liet doorgaan waarna de hardwerkende Nico Huijer de kers op de taart zette door de 3-0 te maken. Een terechte overwinning van de ploeg aan de Marathonweg die duidelijk de sterkste bleek. Uit de loting kwam voort dat DVO tegen 3e divisionist Capelle de degens mag kruisen in de vierde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup wederom aan de Marathonweg ( tijd en datum volgen )

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Herve Makuka, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Robin den Breems (80e Mitchel vd Windt ), Gert Jan van der Veen (85e Reinier van der Veen ), Nico Huijer.