DVO’32 worstelt zich langs FC IJsselmonde

24-11-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op deze druilerige zaterdag stond voor DVO '32 de confrontatie tegen de fusieclub FC IJsselmonde op het programma. De buurman van Feyenoord opgericht uit Lombardijen, Maasstad Tediro en DHZ doet het na de promotie afgelopen seizoen uit de 4e klasse  goed en staat keurig in de middenmoot. DVO begon gelijk scherp aan de wedstrijd met na 2 minuten al een grote kans via aanvoerder Walter Zomervrucht die de bal met een boog over de IJsselmonde keeper kopte, echter de vingertoppen en de lat voorkwamen een vroege Vlaardingse voorsprong.  

IJsselmonde liet ook van zich horen toen de nummer 4 met een vrije trap een voetzoeker losliet van wel zo’n 30 meter die stand in ( keeper Ruben Verboon zat vandaag zijn 1e van 2 wedstrijden schorsing uit na zijn rode prent vorige week ) keeper Martijn Leerdam stijlvol uit de kruising tikte. Daaropvolgend was het weer bijna 1-0 toen Robin den Breems de vijandelijke keeper omspeelde, inschoot maar de bal werd van de lijn gehaald. De gasten hadden echter ook met een voorsprong naar de thee kunnen gaan maar gelukkig redde Nick Rutten die de bal van de Vlaardingse doellijn werkte.

Vlak na de thee was Martijn Leerdam als enige gelukkig wel bij de les want de keeper redde de situatie bekwaam anders had DVO in de achtervolging gemoeten. Na een goed half uur dacht heel DVO dat de voorsprong daar was maar de mooie lob van Floris Keizerwaard stuitte via de binnenkant paal weer terug het veld in. Die voorsprong was er even later wel en het was wederom de veelvuldig scorende verdediger Nick Rutte die de ban brak en de 1-0 binnenschoot. Verdiend maar zwaar bevochten, DVO was echter gedurende de wedstrijd de ploeg die het meeste recht op een voorsprong had en controleerde ook al lag de 1-1 op de schoen van een Rotterdammer maar die wist gelukkig voor DVO vrij voor een leeg doel de knikker nog over te schieten.

De gasten uit Rotterdam gingen meer aanvallen en de ruimte werd bij de 2-0 schitterend benut want DVO’s 2e treffer was er één van grote schoonheid. Razendsnel, combinerend, 1 keer rakend en Floris Keizerwaard aan het einde van de aanval waar ook Wesley de Heij en Gert Jan van der Veen een prominente rol speelden. Einde verhaal en buit binnen. Het werd in blessuretijd ook nog 3-0 toen Gert Jan van der Veen aflegde op de ingevallen Mark Zomervrucht en diens uithaal betekende de 3-0 al betwistte IJsselmonde dat de bal de doellijn gepasseerd had. Zo kunnen de Vlaardingers na de zege vandaag ontspannen naar de derby van volgende week op sportpark Broekpolder tegen CION toeleven.

Scoreverloop: 65e 1-0 Nick Rutte, 86e 2-0 Floris Keizerwaard, 92e 3-0 Mark Zomervrucht.

Opstelling DVO’32: Marijn Leerdam, Wesley de Heij, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Robin den Breems ( 88e Mark Zomervrucht), Walter Zomervrucht (c.) ( 70e Diego Remondo Gomez), Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer ( 55e Mark Verkade), Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date