Eerste thuisnederlaag voor korfballers Twist

• 14-12-2015
KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist zijn er niet in geslaagd de ongeslagen thuisstatus te behouden. Tegen Korbis uit Waddinxveen werden geen punten behaald. Na een ruststand van 9-12 kwam Twist net te kort: 18-19.

Beide ploegen startten de wedstrijd scherp en wisten de korf gemakkelijk te vinden. Twist speelde echter niet het beste aanvalsspel en ook verdedigend werden wat foutjes gemaakt. Na de 6-6 was het Korbis dat als eerste een voorsprong van twee punten wist te verkrijgen. Hierna werd het zelfs 7-11 en moest Twist uitkijken dat het niet al tegen een onoverbrugbare achterstand zou aankijken.

Voor rust werd de schade beperkt gehouden (9-12), echter na rust werd het verschil groter (9-14). Twist kwam hierna gelukkig beter in de wedstrijd en wist in een tijdsbestek van vijf minuten vijfmaal te scoren. Na twee doelpunten om en om was het echter Korbis dat met twee snelle doelpunten achter elkaar weer op voorsprong kwam. De ploeg van Robert Boomstra gaf niet op en maakte drie keer de aansluitingstreffer. De gelijkmaker werd helaas niet meer gemaakt.

Door het verlies blijft Twist op vier punten staan. Volgende week komt koploper ONDO op bezoek in de Westwijkhal. Dit is meteen de kans om wat goed te maken voor het eigen publiek. De wedstrijd start om 19.00 uur.