Eremetaal voor ZVVS-junioren op NK

• 20-06-2017
ZWEMMEN - De Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen lange baan werden van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Dit keer reisde trainer Marc Catsburg met maar liefst zes zwemmers af naar dit kampioenschap. Wesley Zulver, Evelyn Liket, Jill Nai Chung Tong, Michelle van der Steen en de zussen Anna en Sophia van Droffelaar hadden zich weten te plaatsen voor deelname.

Dat trainer Catsburg zijn pupillen allround traint blijkt uit de mooie resultaten op de verschillende zwemslagen. Op alle slagen werden er persoonlijke records gezwommen en medailles behaald. Dit maal kwamen zij terug met zes gouden, vier zilveren en twee bronzen plakken. En opnieuw blonken Zulver en van Droffelaar uit op de schoolslag. Hier behaalde Anna drie keer goud en Wesley twee keer zilver. Een mooie zesde plek was er op de 200 meter schoolslag voor Jill Nai Chung Tong, die gedurende de race lange tijd op podiumkoers was, maar helaas net naast de medailles greep. Ook op de wisselslag werden er mooie resultaten geboekt. Sophia van Droffelaar zwom zich naar een vierde plek op de 200 meter en naar een vijfde op de 400 meter wisselslag en wist ook op de andere slagen die zij tijdens dit toernooi mocht zwemmen een top 10 notering te behalen. Op de 200 meter rugslag werd er door de dames Michelle van der Steen (negende), Evelyn Liket (tiende) en Anna van Droffelaar (derde) goed gepresteerd. Op de 50 vrij behaalde Wesley een vijfde plek en Anna greep op 1/100ste naast het goud en moest het op deze afstand doen met zilver. Revanche nam zij op de 100 en de 200 meter vrije slag waar zij wel als eerste aantikte en zich Nederlands Kampioen mocht noemen. Daarnaast wist zij op de 50 meter vlinderslag alsnog een mooie zilveren te behalen. Door deze mooie prestaties werd zij ook winnaar van het Arena klassement meisjes junioren 2.

Van de 94 verenigingen behaalde ZVVS een vijftiende plek in het verenigingsklassement. En in de afsluitende estafette 4x 100 meter vrije slag wisten de meiden een achtste plek te behalen.