Even niet 'fijn langs de lijn': KNVB onderzoekt vechtpartij bij wedstrijd Deltasport

17-09-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN – Wat gebeurde er nou precies afgelopen zaterdag in de Broekpolder tijdens de wedstrijd van de voetballers van Deltasport Vlaardingen tegen HMSH uit Den Haag? Er zijn verschillende versies van de vechtpartij tussen spelers, bezoekers en supporters die ontstond na een overtreding op het veld. Via de media hebben beide clubs al laten weten aangifte te gaan doen ‘tegen de ander’ en nu gaat ook de KNVB onderzoeken wat er gebeurde en wie mogelijk schuld treft.

In ieder geval leken er al wat irritaties te zijn voordat er een klap werd uitgedeeld, maar die klap kwam er nadat Deltasportspeler Jordao Pattinama een overtreding had gemaakt. De scheidsrechter had hier voor gefloten: vrije trap voor HMSH. Volgens collega Gerard Verver, die de sportverslaggeving voor De Persgroep verzorgt in de regio, sloeg de speler van de Haagse club toen Pattinama tegen de grond, waarop het geheel ontspoorde. Er werd gegooid met meubilair en er werden klappen uitgedeeld maar nu ‘de rook wat is opgetrokken’ lijken beide partijen vooral naar elkaar te wijzen.

Wat de gevolgen zijn voor spelers en clubs zal nog moeten blijken uit het onderzoek en de conclusies die de KNVB zal uitvoeren. Waarschijnlijk wordt er aanstaand weekend nog wel ‘gewoon’ gespeeld door beide clubs. Maar even niet tegen elkaar.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date