Categorieën

Service

FC Maense baas over DVO 32

FC Maense baas over DVO 32
Sport

FC Maense baas over DVO 32

  • Redactie
  • 15-11-2015
  • Sport
FC Maense baas over DVO 32

VOETBAL – Gisteren aan de Marathonweg vond de topper van DVO ’32 tegen het Rotterdamse FC Maense. De Rotterdamse Kaapverdische ploeg is dit seizoen nog ongeslagen en dus was het aan de mannen van trainer coach Ben Hoogwerf de schone taak dit te stoppen. Hoogwerf moest voorafgaand aan dit treffen wat mutaties in de ploeg aanbrengen, want aanvoerder Walter Zomervrucht (privé omstandigheden) en linksback Mitchel vd Windt (hamstring) kwamen niet binnen de lijnen.

De start was echter veelbelovend; vanaf links was Mark Zomervrucht er vandoor maar zijn schot met links werd ternauwernood door de Maense keeper tot corner verwerkt. Diezelfde Mark Zomervrucht moest er helaas al na 7 minuten geblesseerd uit, wat de slagkracht voorin niet ten goede kwam. Erman Oncu kwam erbij om de 11 compleet te maken maar op een of andere manier was de ploeg daarna de draad wat kwijt. Maense kwam ook nog eens op 0-1 waardoor de achtervolging moest worden ingezet en het duurde even voordat de Westwijkers zich hervonden. Keeper Martijn Leerdam hield de Hoogwerf brigade in het eerste bedrijf met twee cruciale reddingen op de been en DVO kon op een enkele speldenprik niet veel meer doen. De combinaties in het laatste kwartier voor rust kwamen wel weer op de mat, maar tot echte kansen leidde dit niet.


Tweede helft

Na de thee een rommelig begin met een Maense dat de gevaarlijke ploeg was. Een vrije trap stuitte via de binnenkant paal het veld weer in voordat uit een corner via een prima kopbal de gasten op 0-2 kwamen. DVO was niet bij machte om de tegenstander het al te moeilijk te maken. Het feit dat keeper Martijn Leerdam vandaag moest overwerken, geeft aan dat de beste en meeste kansen voor de ploeg uit Rotterdam West waren en dus is zeker Maense na vandaag voor de Vlaardingers met 9 punten voorsprong een brug te ver.
De overwinning van de ploeg van Romeo Wouden was verdiend al kwam DVO via Mark Verkade in de laatste seconden nog op 1 -2. Al knokte de ploeg, het was vandaag te weinig om de punten in eigen huis te houden. Door vrienden opgericht ’32 zal over twee weken de strijd om plaats 3 en 4 weer op moeten pakken, uit tegen het Rotterdamse GGK.