Finaleplaats voor turnster Demi Molenaar

25-04-2016 Sport Redactie

TURNEN - Zondag 24 april turnde drie Leonidas-Dovido turnsters (pupillen) in Wieringerwerf hun halve finale Turnen dames. Dat blijdschap en verdriet vaak dicht bij elkaar liggen bleek vandaag maar weer eens tijdens deze wedstrijd.

Luna Ruijs haar doel was op balk blijven staat. Dat lukte haar en ze haalde met afstand haar beste cijfer van het seizoen! Julia Oorthuis turnde de sterren van de hemel op vloer, balk en sprong. Het leverde haar zelfs een reserveplek op voor het NK op het toestel balk en het podium was zelfs in zicht. Toen ging het mis op brug, de jury telde haar opzwaai na de kip niet en dat leverde een heleboel aftrek op. Helaas betekent dit voor haar, net als Luna, geen plek op in de bondsfinale meerkamp.

Demi Molenaar maakte het op haar beurt ontzettend spannend. Zij viel de eerste drie toestellen steeds net buiten de doorstroming. Op het laatste toestel sprong liet Demi pas echt zien wat ze in huis heeft en turnde zich naar de reserveplek voor het toestel sprong. Met de geweldige sprongscore steeg ze in het klassement naar de vijfde plek. Ruimschoots genoeg voor doorstroming naar de landelijke meerkamp finale van het nationaal Bondskampioenschap turnen!

Alhoewel de gevoelens momenteel nog gemengd zijn, zal straks de vreugde hopelijk overheersen. Met één finale en twee reserveplekken zet Leonidas-Dovido als vereniging de stijgende lijn voort nadat vorig jaar alle turnsters in de voorrondes, kwartfinales en halve finales stranden. Dat belooft wat voor de toekomst met nog veel meer talentvolle turnsters binnen de vereniging.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date