Categorieën

Service

Free Golf wordt Golfbaan Schinkelshoek

Free Golf wordt Golfbaan Schinkelshoek
Sport

Free Golf wordt Golfbaan Schinkelshoek

  • Redactie
  • 05-07-2015
  • Sport
Free Golf wordt Golfbaan Schinkelshoek

VLAARDINGEN Golfbaan Schinkelshoek is de nieuwe naam van de Vlaardingse golfclub Free Golf. De onthulling van de nieuwe naam is vandaag op het Free Golf Pro Am Toernooi. Golfbaan Schinkelshoek is uniek in de wereld. Op de baan wordt Free Golf gespeeld, een erkende variant op golf waar gebruik wordt gemaakt van een lichtere bal. 

Directeur Mirjam Delfgaauw: ,,Bij de oprichting van Golfbaan Schinkelshoek werd namelijk al snel duidelijk dat het prachtige gebied in de Zuidbuurt te weinig hectare besloeg om golfbanen van een gebruikelijke grootte aan te leggen. Daarom ontwikkelde de oprichter zijn eigen, lichtere Free Golf-bal.’’ In plaats van de gebruikelijke vijf uur heb je op Golfbaan Schinkelshoek daardoor maar tweeënhalf uur nodig om de hele baan van achttien holes af te gaan. 

,,In de afgelopen 23 jaar hebben wij als club bewezen een volwaardige golfclub te zijn’’, legt Delfgaauw uit. ,,Het gebied om de golfbaan heet van oudsher Schinkelshoek, het staat hier zelfs op het historische hekwerk. Daarom leek het ons niet meer dan logisch om deze naam, die zo verbonden is met dit gebied, te kiezen als nieuwe naam voor onze golfclub.’’
 

Pro Am Toernooi 

Het Free Golf Pro Am Toernooi is hét golfevenement waar amateurs samen met nationale en internationale golfprofessionals de strijd aan gaan. Vandaag is dit toernooi op Golfbaan Schinkelshoek, waar twintig professionele golfers gaan strijden om de titel. Het toernooi begint om 09.00 uur en is om 19.00 uur afgelopen. Tevens krijgt die dag de golfschool van Golfbaan Schinkelshoek een officiële erkenning van de PGA (De Professional Golfers Associatie Holland ) als erkende PGA golfschool.