Geen punten voor Zwaluwen

• Ernest Kegel
  • 05-09-2016
VOETBAL – Met de titel van dit stuk is ook gelijk het meeste gezegd over deze wedstrijd. Zwaluwen begon ongelofelijk slap aan deze wedstrijd en maakte veel te veel fouten. Bijna iedere tweede bal was voor de tegenstander door slechte aannames van de bal en een gebrek aan duelkracht. Achilles Veen was daardoor de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend.

Vlak na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Shona Shukrula moet Marvin van Tienen al handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Zwaluwen zet er kleine kansjes tegenover maar echt gevaarlijk worden de Vogels geen moment. Van Tienen verkleint in de 19e minuut goed zijn goal en daardoor wordt de bal overgeschoten. Ondertussen loopt Nick Rutten tegen een elleboog aan en moet worden vervangen. Zijn vervanger Dennis van Rijn krijgt al snel geel. De grootste kans voor Achilles is vlak voor rust, maar Leon Krznaric blokt de bal nagenoeg op de doellijn.

Tweede helft

In de tweede helft gebeurt nagenoeg niets tot de 60e minuut. Na een vrije trap van Zwaluwen verovert doelman Maik van den Kieboom de bal en zijn verre uittrap wordt door de Zwaluwenverdediging niet goed verwerkt. Als de bal tweemaal heeft gestoten en de Zwaluwenverdediging niet handelend optreedt, maakt Rowin van Zaanen daar gebruik van en schiet de 1-0 langs Van Tienen. Als daarna Van Rijn zijn tweede gele kaart krijgt moet Zwaluwen door met tien man. Achilles Veen is zeer onnauwkeurig bij enkele counters en Zwaluwen krijgt alleen in de laatste minuut nog een kans op de gelijkmaker, maar Robin Verhorst ziet zijn kopbal eindigen in de handen van de doelman. Een slap spelend Zwaluwen verliest verdiend van een net iets beter Achilles Veen.