Geen winnaar in Vlaardingse derby

• Redactie
  • 18-02-2017
VOETBAL – Vandaag vond op sportpark Broekpolder de stadsderby tussen CION en DVO'32 plaats. Een derby ook tussen de nummers één en twee van de 4e klasse D met vier punten meer voor CION en de aantekening dat DVO de streekderby tegen PPSC in Schiedam nog tegoed heeft.

In de aanloop naar deze wedstrijd afgelopen week stonden de voetbalsites en social media vol van voorbeschouwingen en commentaren. Voetbalminnend Vlaardingen kon het niet zijn ontgaan dat deze zaterdag een zeer belangrijk potje op het programma stond. Immers, beide ploegen willen de stap naar de 3e klasse maken en vinden ook dat ze er klaar voor zijn.

De vele bezoekers zagen vanmiddag een confrontatie die meer spannend dan goed was, met een voetballend beter DVO'32 en een fysiek strijdend CION. De eerste helft begon stevig met een gestrekt been op DVO’s Gert Jan van der Veen die gelijk behandeld moest worden. Gek genoeg kreeg Cion de vrije trap mee van de scheids, die luttele minuten later geel trok toen centrale verdediger Tim Kolsteren ruim te laat was en een Cion speler torpedeerde. Terecht en de toon was gezet.

Beide ploegen begonnen afwachtend qua voetbal, CION zette gelijk druk zodat DVO’s keeper Ruben Verboon vaak de lange bal moest spelen en er duels in de lucht volgden. Langzaam ontworstelde de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf zich aan het spel van CION en ging voetballen. Gert Jan van der Veen kreeg een goede kans op een voorzet van Mark Verkade maar zijn kopbal ging over. Ook Mark Zomervrucht en Mark Verkade kregen nog aardige kansen maar de finesse ontbrak zodat bij de rust de 0-0 nog op het scorebord stond, waar een voorsprong voor DVO’32 verdiend was geweest.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Langzaam vloeiden de krachten bij beide ploegen weg en werd het steeds meer knokken waarin DVO'32 nog via Mark Zomervrucht ( kopbal over ), Mitchel vd Windt (teruggefloten voor vermeend buitenspel ) en een vrije trap van aanvoerder Walter Zomervrucht (over de goal) mogelijkheden op een treffer kreeg. De grootste kans was echter voor CION-invaller van de Bend. Die schoot de bal in kansrijke positie kort voor tijd over de goal van DVO’32 keeper Ruben Verboon. Met een in de tweede helft opportunistisch CION dat steeds meer het initiatief pakte was de uitslag wel een terechte.

Met het gelijkspel blijft CION dus vier punten voorsprong houden op DVO’32 koploper (met een wedstrijd meer gespeeld). Nummer 3 MSV’71 won ook en volgt op 4 punten van DVO’32 maar het heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. De strijd om promotie blijft dus spannend en beide Vlaardingse ploegen kunnen zich geen misstap permitteren. Volgende week haalt DVO’32 in, uit bij het Schiedamse PPSC om 14.30 uur.