Gelijkspel Pollux dames, heren fors onderuit

• Redactie
  • 23-11-2015

HOCKEY – Gisteren stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma voor de hockeyers in de eerste klasse. Zowel de heren als dames van Pollux moesten aantreden in Delft tegen Hudito. In winterse omstandigheden startte de dames moeizaam. Hudito nam het initiatief en het leek de eerste 10 minuten wachten op de goal, maar Pollux speelde zich onder de druk uit en nam het initiatief over. Na een minuut of 20 was de wedstrijd in evenwicht. Een slecht genomen vrije slag leverde Hudito de bal op en met een snelle counter kon alleen een voet op de doellijn een doelpunt voorkomen. Na overleg werd de terechte strafbal gegeven en was het 1-0, hetgeen ook de ruststand was.

Na rust bleef het een open wedstrijd. Judith Korpel knalde een strafcorner langs de keeper en Roos Barendregt was niet gelukkig bij de afronding van een aantal mooie aanvallen. Aan de andere kant bleef Hudito ook dreigend, waardoor de 1-1 eindstand als verdiend mocht worden aangemerkt.

Heren

De heren startte goed in de topper. Aanvoerder Robbert Zevenbergen opende al in de zesde minuut de score en in een gelijk opgaande eerste helft kon het alle kanten op. Tien minuten voor rust werd het 1-1. Na rust gebeurde er van alles op het veld en speelde de arbitrage en ongelukkige rol, bezien vanuit Vlaardings perspectief. De Delftse strafcorners vielen als hagelstenen uit de lucht en daar wisten ze wel raad mee. Vier keer waren ze zeer doeltreffend waarmee Pollux tegen een terechte, maar wel geflatteerde nederlaag opliep. Volgende week komt koploper Zwart Wit op bezoek en kan een en ander worden recht gezet.