Gelijkspel voor Victoria 04 in Rotterdam

27-11-2016 Sport Redactie

VOETBAL - In Rotterdam ontwikkelde zaterdag zich een gelijk opgaand duel met twee aanvallend ingestelde ploegen. Een sterk gemotiveerd spelend Victoria’04 kwam in het begin van de wedstrijd enkele keren gevaarlijk voor het doel van de Rotterdammers van Leonidas, dat over een aantal zeer balvaardige spelers beschikt. Een rode kaart voor linksachter in de 13de minuut deed de wedstrijd vroeg kantelen. Het technisch sterke Leonidas bepaalde het tempo in de wedstrijd en Victoria’04 moest vanuit een gesloten defensie de aanval zoeken.

Het te laag geklasseerde Victoria’04 weet dat het de punten hard nodig heeft. De Vlaardingse formatie koos meteen voor de aanval. Leonidas werd in de openingsfase bijna verrast door een fraai afstandsschot van Fabio van Veen, waarop de doelman het antwoord wist. Na 10 minuten spelen gaf de pijlsnelle Alexson Robert de bal op een presenteerblaadje aan Sem Hartog, die zijn snoeiharde omhaal zag gekeerd worden door de goede doelman van Leonidas. De terugstuitende bal kwam voor de voeten van Fabio van Veen, die zich niet bedacht meteen uithaalde maar de bal zag belanden tegen de paal. In de rebound schoot Rick Pleijsier rakelings naast het doel van Leonidas.

De thuisclub gaf goed tegenspel, waardoor de Vlaardingse achterhoede handenvol werk kreeg te verrichten. In de 13 minuut leidde een misverstand op het middenveld een counter in, waarop linksachter Jur de Visser zich verkeek. In zijn ijver om onheil te voorkomen, maakte hij een overtreding. Dit leverde een direct rode kaart op, want een doorgebroken speler werd onjuist afgestopt en dus een strafschop. De kalktrap werd feilloos benut: 1-0. Victoria’04 moest hierdoor in een andere organisatie gaan spelen. Het liet Leonidas het spel maken en probeerde in de omschakeling de thuisclub pijn te doen. Doelman Michel Zuur behoedde Victoria’04 met enkele knappe reddingen voor een grotere achterstand.

Na de pauze kreeg Leonidas een grote kans, doch het doelgerichte schot kon via de onderkant van de lat weggewerkt worden. Naarmate de wedstrijd vorderde, toonde Victoria’04 echter aan over voldoende veerkracht te beschikken. Ondanks de numerieke minderheid werd Leonidas waar mogelijk  naar achteren gedrongen. Voor beide doelen ontstonden gevaarlijke situaties maar beide defensies hielden stand. Uiteindelijk kreeg Victoria’04 loon naar hard werken. Na weer een hoekschop kwam de slecht weggewerkte bal voor de voeten van Oscar Knecht, die van dichtbij Victoria’04 op gelijk hoogte bracht: 1-1. Beide teams gingen hierna voor de volle winst, maar de afwerking liet te wensen over. In de slotseconden kreeg Victoria’04 een direct vrije trap toegekend, doch de inzet van Jorge Gomes werd afgeslagen door de achterhoede van Leonidas. Een zwaar verdiend punt voor Victoria’04 en een teleurgesteld Leonidas dat de winst uit handen gaf.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Sem Hartog, Bob Planken, Lars van der Borden (43: Oscar Knecht), Jur de Visser, Donny van Balen, Rick Pleijsier, Alexson Robert, Jorge Gomes, Fabio van Veen.

Gerelateerd