Gemeente gaat huur sportverenigingen kwijtschelden

23-09-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten aan amateursportorganisaties de huur van de sportaccommodatie kwijt te schelden van de periode van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020. Tegelijkertijd zal door de gemeente een beroep worden gedaan op de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties. Hiermee wordt in feite de kwijtgescholden huur weer teruggestort door het rijk, een maatregel die is opgezet in verband met de coronamaatregelen.

Net als vele andere sectoren is de sport hard geraakt door de gevolgen van de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De amateursportverenigingen worden geconfronteerd met een omzetdaling. Het Rijk heeft een tegemoetkoming in het leven geroepen voor verhuurders van sportaccommodaties om daarmee de huur voor amateursportverenigingen te kunnen kwijtschelden.

Het Rijk heeft voor de ‘tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties’ in totaal € 89,5 miljoen uitgetrokken. Mocht dit bedrag niet voldoende zijn om alle verhuurders tegemoet te komen, dan zal het Rijk minder verstrekken dan de gemeente aanvraagt. Mocht de gemeente om die reden de huur niet volledig vergoed krijgen, dan is de gemeente genoodzaakt het niet vergoede deel alsnog bij de sportorganisaties in rekening te brengen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date