Geslaagde trainingsweek voor pupillen bij AV Fortuna

04-09-2020 Sport Redactie

ATLETIEK - In de laatste week van de zomervakantie vond bij A.V. Fortuna de trainingsweek plaats. Tijdens deze week konden alle kinderen van vijf tot elf jaar kennis maken met de sport atletiek. Dit jaar werd er groter uitgepakt dan ooit. Door de samenwerking met Sportfonds Schiedam-Vlaardingen kon een diëtiste worden uitgenodigd en stonden er stormbanen klaar voor de kinderen. 

Op de maandag verschenen 56 kinderen aan de start van de trainingsweek. De kinderen gingen aan de slag met verspringen, hordelopen en kogelstoten. Onder het genot van een lekker zonnetje werd er super hard getraind. Rond 11.30 uur is er gezellig geluncht op de baan. De kinderen hadden zelf eten en drinken meegenomen. Daarnaast konden de kinderen stukjes banaan, komkommer, mandarijn, appel of ontbijtkoek pakken. Er was genoeg voor iedereen! De dag werd afgesloten met een leuk spel. 

Na een geslaagde eerste dag waren er op de dinsdag zelfs 63 kinderen aanwezig! Het weer was helaas omgeslagen naar harde wind en af en toe een bui, maar desondanks werd er ook op de dinsdag keihard getraind. Zo gingen de kinderen aan de slag met balwerpen en hoogspringen. Daarnaast gaf diëtiste Helene een clinic gezonde voeding. Tijdens deze clinic leerden de kinderen alles over de schijf van vijf. Ook gingen zij hun eigen lunch maken. Er werden heerlijke groente tosti’s, salades, fruitspiesjes en wraps gemaakt. Er werden ook voedingsspellen gedaan op de baan. Aan het einde van de dag werd er nog een quiz over gezond eten gedaan. Negen kinderen hebben de quiz gewonnen. Zij gingen er met een tegoedbon voor Running Point vandoor. 

Na twee fantastische dagen moest de derde trainingsdag op woensdag worden geschrapt. Vanwege de storm was het te gevaarlijk op de baan. 

Donderdag was de storm gaan liggen en verschenen precies vijftig kinderen. Zij gingen aan de slag met de bijzondere onderdelen hink-stap-sprong, polsstokhoogspringen en steeplechase. Wat werd er weer hard getraind. De kinderen sprongen steeds verder in het zand, gingen steeds sneller over de steeple heen en kwamen steeds hoger op de mat! 

De vrijdag en tevens laatste dag van de week stond in het teken van de stormbanen. Met maar liefst 91 kinderen begon AV Fortuna aan de training. De kinderen gingen aan de slag met sprintoefeningen, vortexwerpen en met samenwerkingsspelen (onder andere de stormbanen). Het laatste uur was het vrijuit spelen. De kinderen konden over de stormbanen razen, spelen met een vliegend tapijt of met een viertal in één broek staan en zo snel mogelijk zien te rennen. Het leverde veel grappige plaatjes op!

Een fantastische week voor AV Fortuna en de deelnemende kinderen. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date