Goede resultaten schermers bij Schelvispekeltoernooi

18-04-2016 Sport Redactie

SCHERMEN - Met een aantal landelijk hooggeplaatste schermers op het appel, wisten de schermers van de Vlaardingse Schermvereniging Trefpunt het al. Het zou afgelopen zondag , zeker bij degen, zeer moeilijk worden om een podiumplaats te bemachtigen bij het Schelvispekel / Lentedegentoernooi in eigen stad.

Maar de Trefpunters lieten zich niet intimideren. Bij dames degen wist Trefpunt prévôt Mady Hogenboom de tweede plaats te bevechten, net onder de landelijk zevende geplaatste Sandra Winstanley (KLM Schermvereniging) die eerste werd. Trefpunter Charissa Overgoor verloor tijdens de halve finale van de landelijk eerst geplaatste veterane Liset Reinecke (Schermschool de Jordaan) en werd daarmee vierde.

Bij heren degen lukte het Trefpunter Jeroen van der Velde net niet om een podiumplaats te bemachtigen. Hoewel hij in de kwartfinale de landelijk 24ste geplaatste Edwin Treffers (A.E.W.) wist te elimineren, moest hij in de halve finale de landelijk 20ste geplaatste Axel van Gameren (Schermacademie Zaïr) en de jeugdige en zeer sterk schermende Hessel Van Straalen (Schermschool Tréville) voor laten gaan. Zij werden respectievelijk tweede en derde. De Zwitserse schermer Philippe Schuchert (Delft Fencing Club) werd na een heftige strijd met de hiervoor genoemde Axel, eerste.

Bij sabel was er geen concurrentie van buiten waardoor alle podiumplaatsen door Trefpunt werden ingenomen. Omdat Emy Knikman in de tweede ronde met een groot verschil van Fred Tirion wist te winnen, moest Fred Theo Kloosterman als toernooiwinnaar bij de heren nipt voor laten gaan. Ronald Overgoor werd bij de heren derde en Emy Knikman werd eerste bij de dames.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date