Goede voorbereiding Twist korfbalselectie

03-09-2018 Sport Redactie

KORFBAL - Met de nieuwe trainers Ed en Peter is de selectie van Twist op zaterdag 11 augustus begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Nieuwe trainers dus ook weer andere (nieuwe) ideeën over hoe ze het dit seizoen gaan aanpakken. 

In het begin was het even wennen aan elkaar maar na drie weken kunnen ze wel zeggen dat er een goede klik is. Trainers en spelers zitten op één lijn en dat is te merken bij de trainingen en de oefenwedstrijden.

Zo hebben het 1e en 2e team geoefend tegen de 2e klassers WION uit Rotterdam en ADO uit ’s Gravendeel en wisten ze deze beide redelijk makkelijk te winnen. Tegen 1e klasser IJsselvogels uit Moordrecht werd ook relatief makkelijk gewonnen. waarbij het 2e  gelijk speelde. Goed om te zien want het afgelopen seizoen verloren ze tegen hen de belangrijke degradatiewedstrijd. Tegen 1e klasser Fortis uit Oost Souburg verloor het 1e  maar werd er goed gespeeld. Het 2e wist wel te winnen van Reflex uit Rijswijk en tegen overgangsklasser Vriendenschaar uit Hardinxveld- Giesendam wist het 1e ruim te winnen met 20-7. Het 2e won makkelijk met 10-5 van hen.

Als de korfballers op dit niveau kunnen blijven presteren dan moeten ze zeker bovenin kunnen eindigen in de 2e klasse en het 2e team moet zich dan kunnen handhaven in de reserve 1e klasse.

Zaterdag 08-09 staat de 1e wedstrijd op het programma en wel uit tegen Nexus ( Schiedam). De week erna spelen ze thuis tegen titelkandidaat DES uit Delft.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date