Gooi een stokje mee bij Troje

04-06-2016 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen kent sinds een paar jaar een eigen kubbclub, genaamd Troje. Kubb is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord ‘Kubb betekent ‘houten blok’ in het Gotlands dialect van het Zweeds. Kubb kan kort worden omschreven als een combinatie van bowling, petanque en schaken. 

Alhoewel het gezelschap al een paar jaar langer actief is op zeer onregelmatige speeltijden in ‘t Hof/Oranjepark, heeft Troje vorig jaar juni voor het eerst meegedaan op het jaarlijkse NK Kubb in Nijeveen. Dat beviel toen zo goed dat er wordt geprobeerd wekelijks te trainen en de club uit te breiden met meer enthousiaste clubleden. Inmiddels is er ook een kledingsponsor opgestaan: de Vlaardingse Bierbrouwerij sponsort Troje met stoere T-shirts en hoodies.

Dit jaar staat het NK weer voor de deur. Op 4 juli doet Troje weer een gooi naar het Nederlands kampioenschap. Hoe zal dat aflopen? 

Misschien is kubb ook iets voor jou. Troje traint zonder verplichting dus een potje meespelen of alleen kijken? Ga gerust even langs! Er wordt, zolang het licht en warm genoeg is, op de woensdag getraind naast het hoofdgebouw van CWO. Hou de website, www.kctroje.nl, in de gaten voor de data van training en toernooien. 

Ook vandaag, als de Haring en Bier Wandeltocht langs CWO komt voor eventueel een plaspauze of drankje, zal Troje actief zijn met een introductie in het kubben. Gooi een stokje mee!