Goud en tweemaal zilver voor turnsters Leonidas Dovido

14-05-2018 Sport Redactie

TURNEN - Afgelopen zaterdag 12 mei werden de finales van de Jong Talenten Wedstrijden Zuid-Holland georganiseerd in Barendrecht. Doordat de eerste voorwedstrijd niet door gegaan was, gingen alle turnsters door naar de finale. Hierdoor had iedereen alsnog twee wedstrijden.  

In de derde ronde waren de mini’s Anouk Jakkee en Kim van Eck van Leonidas Dovido aan de beurt. Ze startten op de brug. Beide lieten een mooie oefeningen zien, waar ze hard voor getraind hadden. Op de vloer liet Kim een hele mooie oefeningen zien, wat een gouden medaille heeft opgeleverd! Zowel Anouk als Kim hebben laten zien wat ze kunnen, er was dan ook een groot verschil te zien tussen de voorwedstrijd en de finale! Kim is zelfs geëindigd op de 2e plaats en heeft een mooie zilveren beker mee naar huis mogen nemen. 

In de vijfde ronde kwamen de pre instappers Louise de Vette, Floortje van den Bergh, Reyshalin Giel en Nikki Dijksma in actie. De wedstrijd startte bij het onderdeel vloer, dit was de grootste uitdaging. Alle vier de turnsters hebben een mooie oefening laten zien en zijn niets vergeten, dus op naar de vloeroefening op muziek. Ook bij de andere toestellen hebben de turnsters laten zien wat ze kunnen, hier hadden ze dan ook hard voor getraind de afgelopen weken. Op de balk hebben ze alle een strakke oefening laten zien en bleef Louise zelfs op de balk met de koprol! Reyshalin heeft met haar nette brugoefening zelf de 2e plaats behaald!

Al met al was het een geslaagde wedstrijddag, met 1 zilveren beker, 1 zilveren medaille en 1 gouden medaille. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date