Categorieën

Service

Gouden zwemmers bij ZVVS

Gouden zwemmers bij ZVVS
Sport

Gouden zwemmers bij ZVVS

  • Redactie
  • 21-06-2016
  • Sport
Gouden zwemmers bij ZVVS
ZWEMMEN –  De zwemmers Wesley Zulver, Anna van Droffelaar en teamcaptain Marc Catsburg vormen gouden combinatie! Dit bewezen zij tijdens de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen lange baan die van donderdag 16 juni tot en met zondag 19 juni plaatsvonden in Sportboulevard Dordrecht. Maar liefst 9 kampioenschaptitels sleepten zij gezamenlijk in de wacht. Daarnaast ook 2 keer een nieuwe Nederlands Record, alsmede een bronzen medaille voor Wesley Zulver en een zilveren voor Anna van Droffelaar op de 200 wisselslag.

Op de schoolslag blonken deze junioren-1 zwemmers het meest uit. Zij wisten beide op drie afstanden (50, 100 en 200 meter schoolslag) de titel Nederlands Kampioen in de wacht te slepen. Naast de winst op de 50 meter schoolslag verbeterde Anna op die afstand ook het Nederlands Record onder de 12 jaar. Winst was er ook voor haar op de 200 meter wisselslag  en op de 100 en 50 meter vrije slag. Ook op de 50 meter vrije slag wist zij het Nederlands Record op haar naam te zetten.

Naast Wesley en Anna nam ook Jill Nai Chung Tong deel. Zij zwemt sinds maart dit jaar onder leiding van Marc Catsburg en veroverde een NJJK startbewijs voor zowel de 100 meter vrije slag als de 200 meter schoolslag. Op de 100m vrije slag lukt het haar net niet om een persoonlijk record te zwemmen. Zij werd 35e in een tijd van 1.10.60. Maar op de  200m schoolslag behaalde zij een mooi persoonlijk record en tikte ruim binnen de limiettijd aan in een tijd van 3.12.74.