Handbaldames S.C. Twist goed van start in zaalcompetitie

• Redactie
  • 30-09-2018
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist moesten in de eerste wedstrijd van de zaalcompetite dit weekkend uitkomen tegen Verburch uit Poeldijk. De dit seizoen onder leiding van Nico Kortleven staande ploeg kon direct stevig aan de bak, daar Verburch afgelopen seizoen degradeerde uit de 2e klasse en zo snel mogelijk het verloren gegane terrein weer goed wilde maken.

De dames van Twist begonnen goed aan de wedstrijd en namen een kleine voorsprong. Vooral de verdediging, waarin Michelle Priem het centrum goed organiseerde met daarachter een uitstekend keepende Melissa Kortleven, stond goed opgesteld. Beide teams speelden verzorgd handbal en bij rust hadden de dames van S.C. Twist een voorsprong van 9 -7.

Na de rust startte Verburch sterk en kwamen zij snel weer op gelijke hoogte. Verburch bleef veel moeite houden met het snelle spel van Twist en langzamerhand namen de Vlaardingse dames het initiatief over en kwam S.C. Twist een op een voorsprong: 14 -10. Verburch vocht zich opnieuw langszij maar Twist bleef voor ieder punt strijden en nam weer een voorsprong van 4 punten. Door enkele slordige passes van S.C. Twist liepen de dames van Verburch weer in en brachten zij het verschil terug tot 1 punt.

Verburch ging offensiever verdedigen en gaven mandekking op Carly Smit waardoor de aanval van Twist het moeilijker kreeg maar toch de voorsprong van een punt kon vasthouden. In de laatste minuut speelde Verburch alles of niets door over het hele veld te verdedigen wat Twist met snel spel uitstekend oploste, een beslissende voorsprong nam en de 2 punten in Vlaardingen hielden.

Eindstand 21 - 19 voor Twist.

Zondag 7 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen M.H.V.'81 uit Mill dat ook de eerste zaalwedstrijd wist te winnen