Handbaldames S.C. Twist komen net te kort

• 17-10-2016
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist traden in de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie aan tegen WHC uit Den Haag. Vanaf het begin ontstond een boeiende wedstrijd waarbij SC Twist als eerste scoorde en een klein overwicht had. Het fysiek sterke en geroutineerde WHC vocht zich langzaam terug.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Ilse van der Hoest manverdediging waar de overige aanvalsters van SC Twist nauwelijks raad mee wisten waardoor WHC het initiatief over nam en langszij kwam. Om en om werd er gescoord tot kort voor rust SC Twist enkele aanvallen slordig uitspeelden en WHC met snelle break-outs een voorsprong nam. Op slag van rust kreeg SC Twist ook nog een dubieuze strafworp tegen waarna de rust bij achterstand van 7 – 10 aanbrak

In de tweede helft een zelfde beeld waarin WHC het initiatief bleef houden en iedere fout, ondanks uitstekend keeperswerk, afstrafte en uitliep naar een 10 – 15 voorsprong. SC Twist ging offensiever verdedigen waardoor de hoekspeelsters van WHC vast gezet werden en alleen vanuit het centrum kon worden afgerond. De dames vochten zich terug in de wedstrijd en kwamen met nog vijf minuten te spelen op 15 – 17  waarmee alles nog mogelijk was. Door het missen van enkele vrije kansen kon S.C. Twist de aansluitende treffer niet maken en bleven zij steken op twee doelpunten.

Het eindsignaal kwam bij een 17 – 19 achterstand. Ondanks de nederlaag kunnen de dames terugkijken op een goede wedstrijd. Volgende week spelen de handbaldames van S.C. Twist weer een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Brabantse Heerle. De wedstrijd is zondag 23 oktober, aanvang 13.05 uur in de Westwijkhal.