Handbaldames S.C. Twist komen net tekort

• Redactie
  • 29-10-2018
HANDBAL - Voor de handbalsters van S.C. Twist stond afgelopen zondag de verre uitwedstrijd tegen VHC’13 uit Valkenwaard op het programma. Na de ruime nederlaag van twee weken terug wilde de ploeg weer een goed resultaat neer zetten.

VHC begon stevig aan de wedstrijd waarin zij vooral in de verdediging heel erg fysiek speelden en waarbij de scheidsrechters hier nauwelijks tegen optraden. De dames van Twist waren hiervan onder de indruk en kwamen al snel op achterstand. Aan het einde van de eerste helft kwam Twist iets terug, waardoor de rust aanbrak met een stand van 15 – 12 in het voordeel van VHC’13.

In de rust werd afgesproken het baltempo op te schroeven en te proberen niet in de fysieke duels te komen. Het hogere baltempo had succes en de Twist dames vonden de gaten in de verdediging van VHC beter en heel langzaam kwamen zij dichterbij. Halverwege de tweede helft stond er op het scorebord een stand van 18 – 17. VHC gooide nog meer fysieke kracht in de strijd waardoor het verdedigen meer op rugby leek en iedere aanval van Twist direct onderbroken werd. De dames van Twist bleven de aanslagen moedig incasseren en met hun hoofd bij de les maar konden de gelijkmaker jammer genoeg niet scoren. Het eindsignaal kwam bij een stand van 24 – 22 waardoor helaas de punten niet meegenomen konden worden naar Vlaardingen.

Komende zondag staat in de Westwijkhal om 13.00 uur de wedstrijd tegen HV Heerle op het programma. Afgelopen jaren waren deze twee teams goed tegen elkaar opgewassen zodat het weer een spannende wedstrijd beloofd te worden