Handbaldames SC Twist maken geen fout

• 10-10-2016
HANDBAL - De handbalsters van SC Twist startten de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie dit weekend met een uitwedstrijd tegen DWS uit Schiedam. SC Twist begon als favoriet aan de wedstrijd maar iedere keer blijkt DWS een lastige opponent te zijn. Beide teams begonnen onzeker aan de wedstrijd en speelden slordig.

De Vlaardingse dames hadden als eerste de zenuwen onder controle en namen langzamerhand een voorsprong, vooral omdat de verdediging goed georganiseerd stond. Doordat aanvallend veel kansen werden gemist kon DWS enigszins in het spoor van SC Twist blijven. De rust werd bereikt met een 6 – 11 voorsprong van SC Twist.

De tweede helft gaf het zelfde beeld , waarin SC Twist duidelijk de betere ploeg was maar teveel kansen miste. Hierdoor kon DWS iets terugkomen zonder dat de overwinning echt in gevaar kwam. Na een matige wedstrijd behaalden SC Twist een verdiende 18 – 25 overwinning. Een tegenvaller voor het team van Bouke Troost was dat Djamilla Soumokil , die na een half jaar wegens een blessure haar rentree maakte, opnieuw geblesseerd uitviel.

Komende week komen de handbaldames van WHC uit Den Haag naar Vlaardingen die al twee wedstrijden hebben gespeeld en nog ongeslagen zijn. WHC doet al enkele jaren mee om de bovenste plaats in de zaal en voor SC Twist is deze wedstrijd van belang om te laten zien of zij hun ambitie, om een belangrijke rol in de zaalcompetitie te spelen, kunnen waarmaken.