Handbaldames Twist komen weer tekort

10-12-2018 Sport Redactie

HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist moesten afgelopen zondag spelen tegen Hellas uit Den Haag. Hellas strijdt mee om de bovenste plaatsen terwijl Twist moeite heeft om van de laatste plaats af te komen.

De vlaardingse dames begonnen gehandicapt aan de wedstrijd omdat Michelle Priem en Elena Hoogendijk geblesseerd toekeken en Jill Dijkstra slechts zeer beperkt inzetbaar was. De opengevallen plaatsen werden ingenomen door de jeugdspeelsters Ceren Aydin en Sanne Olsthoorn. Aanvallend was duidelijk zichtbaar dat bij SC Twist het zelfvertrouwen ontbrak en regelmatig de verantwoordelijkheid om te schieten werd afgeschoven naar medespeelsters. De verdediging stond wel goed maar door het gebrek aan schotkracht werd de rust bereikt bij een stand van 2 – 8 in het voordeel van Hellas.

In de pauze gaf coach Nico Kortleven aan dat er sneller gespeeld moest worden en iedereen toch voor zijn eigen kans in de aanval moest gaan ondanks de grote achterstand. Dit resulteerde er in dat de vlaardingse dames eindelijk begonnen te scoren en langzaam iets van de achterstand afsnoepten terwijl de verdediging goed bleef staan. Met nog vijf minuten te spelen was de achterstand teruggebracht tot twee punten, maar de krachten waren langzamerhand op en in de laatste minuten scoorde Hellas weer enkele keren uit een break-out en kwam het eindsignaal bij 14 – 20 in het voordeel van Hellas.

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen het in de middenmoot staande HV Houten op het programma.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date