Handbaldames Twist sluiten zaalcompetitie goed af

• Redactie
  • 03-04-2017
HANDBAL - In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie stond zaterdagavond voor de handbalsters van S.C. Twist de uitwedstrijd tegen HMC-Goodflooring uit Raamsdonkveer op het programma. Beide teams konden niet meer promoveren en waren ook vrij van degradatiezorgen. Doordat beide teams vrijuit konden spelen ontstond er een leuke en open wedstrijd waarbij de verdedigingen goed georganiseerd stonden en weinig kansen weggaven.

De doelpunten waren in de eerste helft schaars maar de dames van S.C. Twist hadden wel continue een kleine voorsprong. Het rustsignaal kwam bij 8 – 9 in het voordeel van S.C. Twist.

In het begin van de tweede helft bleven beide teams elkaar in evenwicht houden. Het laatste kwartier van de wedstrijd schroefden de dames van S.C. Twist het tempo op en kwam de verdediging van HMC steeds meer onder druk te staan en ontstond er ruimte voor de cirkelspeelsters. Ook werd vaker de break-out gelopen of een snelle aanval gespeeld en werd S.C. Twist de bovenliggende partij.

De dames van S.C. Twist speelden met gevarieerd spel de verdediging van HMC uit elkaar en op die manier werden de cirkelspeelster dan wel de hoekspeelsters volledig vrijgespeeld en waarbij de kansen feilloos benut werden.

De eindstand werd 19 – 23 voor de dames van S.C. Twist en hiermee werd een mooie eindklassering ,een vijfde plaats, in de hoofdklasse behaald.

Volgende week start voor de dames van S.C. Twist weer de veldcompetitie waarin zij de eerste plaats, met twee punten voorsprong op Ventura, moeten verdedigen.