HBSS de sterkste in waterwegderby bij DVO’32

19-10-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag aan de marathonweg wederom een regionale derby. DVO’32 kruiste de degens met het Schiedamse HBSS. Een ploeg flink veranderd ten opzichte van afgelopen seizoen die net als DVO’32 de ambitie heeft om bovenin mee te doen. Welnu aan het einde van de middag toen de kruitdampen waren opgetrokken bleken de Schiedammers aan het langste te trekken. Persoonlijke fouten en te weinig stootkracht tezamen met het gebrek aan scorend vermogen waren de ingrediënten voor een verdiende zege van HBSS en de derde nederlaag op rij voor DVO’32.

Al na 40 seconden stond het 0-1 toen een vrije trap voor HBSS niet voldoende gekeerd kon worden door keeper Mario Stark, de rebound was een prooi voor Bercan Bayraktar en de vroege voorsprong voor de Schiedammers een feit. DVO’32 moest dus gelijk in de achtervolging maar creëerde hoegenaamd niets. HBSS stond goed, gaf niets weg en daarbij was het Vlaardingse tempo veel te laag om de defensie van de opponent te ontregelen. Het werd er na een klein halfuur niet beter op toen ook het uitverdedigen fout liep bij de Vlaardingers en Dick Tijdeman prachtig de 0-2 over de DVO keeper heen lobde.

Een wel heel koude douche voor de toch al niet van het vertrouwen blakende thuisploeg. In de 37ste minuut echter gloorde er weer wat hoop bij DVO toen Michael van der Ende van HBSS Nico Huijer van DVO’32 een klap gaf binnen het strafschopgebied wat de scheidsrechter zag. Rood voor de Schiedammer en een penalty voor DVO’32 met kans op de aansluiting dus. Helaas werd de penalty teruggedraaid omdat de leidsman voor het gebeuren kennelijk al gefloten had en werd het spel hervat met een free kick voor DVO. De thuisploeg had dus nog de gehele tweede helft er nog wat van te maken maar kreeg ondanks diverse halve en hele kansen de knikker niet achter HBSS keeper Mickey Nijman.

Het kostte de Schiedammers behalve de eerder genoemde rode kaart ook nog eens zes gele prenten maar dat zal het zoet der overwinning er niet slechter door doen smaken. DVO’32 zit in de hoek waar de klappen vallen en zal de komende tijd de rug moeten rechten. Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Zuidland en zijn er weer drie punten te verdienen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date