Heren Pollux terug op aarde

• 12-10-2015

HOCKEY - De dames van Pollux troffen in het afgelopen feestweekeinde (Pollux vierde het 75-jarige bestaan) in het gedegradeerde Ring Pass bepaald geen gemakkelijke tegenstander. Toch was het Pollux dat binnen 2 minuten de leiding nam. Een goed gegeven voordeel van de scheidsrechter zorgde ervoor dat Natasja van Straten er vandoor kon. Met een prima schuiver was het verrassend 1-0. Niet veel later was het bijna 2-0, maar Natasja van Straten kon net Iris Cats niet bereiken, die voor een leeg goal stond. Toch duurde het niet lang voordat Pollux opnieuw scoorde. Dit keer kon Iris Cats op rechts doorgaan. Haar schot werd nog net gekeerd, maar Natasja van Straten was er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven. Een verrassend begin, maar Ring Pass nam het heft in handen en de 2-1 volgde vrij snel uit een strafcorner. En vlak voor rust werd het 2-2 na een prima ingestudeerde lange corner.

Tweede helft

De tweede helft bood kansen aan beide ploegen. Een prachtige pass van Fleur Brouwer eindigde uiteindelijk bij Judith Korpel die Pollux opnieuw aan de leiding bracht. Helaas was het niet veel later al weer 3-3. Beide ploegen kregen nog kansen, waarvan Ring Pass één die lastig te missen was, maar het bleef bij deze gelijke stand. Ook de derde thuiswedstrijd tegen een sterke tegenstander gelijk gespeeld. Een mooi resultaat, maar helaas maar weer een punt. Volgende week op bezoek bij Alphen op zoek naar de eerste zege.

Heren

De heren kende in Zoetermeer een goed spelende tegenstander. Voeg daarbij de complete off-day van de mannen van Ronald Jacobs en Frenk Hortensius en het scenario was duidelijk. Ondanks de grote hoeveelheid toeschouwers lukt het de mannen nooit om een aantal goede acties op de mat te leggen. Na een 0-2 ruststand leek er wellicht nog wat te halen, maar Zoetermeer gooide direct het duel op slot. Pas in de allerlaatste seconde redde Roeland Wielaard de spreekwoordelijke eer en staat Pollux hopelijk weer met beide benen op de grond.