Hoe sportweddenschappen zullen veranderen vanaf oktober

23-09-2021 Sport Redactie

Toto was in Nederland voor lange tijd de enige sportweddenschappen aanbieder. Echter, zal daar vanaf 1 oktober dit jaar verandering in komen met de komst van de nieuwe Koa wet. Toto maakt zich zorgen over de nieuwe concurrentie, en probeert door middel van aantrekkelijke filmpjes en reclame hun klanten te behouden.

Maar wat gaat er nu precies gebeuren? Nou, het volgende: vanaf oktober 2021 zullen de bookmakers met een vergunning reclames gaan maken en proberen gokkers voor zich te winnen. Dit zal ertoe leiden dat veel mensen voor een nieuwe aanbieder zullen kiezen. Veel gokkers kozen overigens al lange tijd voor buitenlandse aanbieders, simpelweg omdat de quotes daar vaak aantrekkelijker waren. Omdat er dankzij de nieuwe Koa wet nu legale Nederlandse bookmakers komen, zullen dergelijke illegale praktijken een halt worden toegeroepen.

Meer keuze

Voor de consumenten is het natuurlijk prettig dat er ineens meer keuze is in de aanbieders van sportweddenschappen. Meer aanbieders betekent meer concurrentie, en dat betekent op zijn beurt weer hogere odds en bonussen.

Er wordt ook zeker geadviseerd om bij veel van deze nieuwe, legale aanbieders een account aan te maken. Niet alleen omdat je dan voor de hoogste odds kan gaan, maar ook omdat er meer bonussen zullen komen. Iedere aanbieder wil klanten voor zich winnen en zal dat doen door middel van aantrekkelijke bonussen. Jij als gokker hebt daar alleen maar baat bij natuurlijk.

betFIRST

BetFIRST is een legale Belgische aanbieder van sportweddenschappen met een ruim aanbod van (live) weddenschappen. Er wordt verwacht dat betFIRST na het ingaan van de vergunningen ook beschikbaar zal worden in Nederland. Je kunt dan een betFIRST account aanmaken en gebruik maken van een promotiecode. Er wordt aangeraden om de betFIRST website in de gaten te houden om straks te kunnen genieten van mooie bonussen.

Nieuwe Koa wet

Vanaf 1 april konden alle Nederlandse bookmakers een licentie aanvragen, waarbij ze vanaf oktober 2021 legaal sportweddenschappen mogen gaan aanbieden in Nederland. Voorheen was het namelijk verboden in Nederland om online kansspelen aan te bieden.

De Kansspelautoriteit zal iedere aanvraag serieus toetsen, en alleen de bookmakers die aan bepaalde, strenge eisen voldoen, zullen in aanmerking komen voor een licentie. Zo weten spelers zeker dat ze met een vertrouwd en veilig casino te maken hebben.

Een van die strenge eisen is dat bookmakers verplicht zijn om actief hun steentje bij te dragen aan het voorkomen van gokverslavingen.

Verder zal er ook een register komen waarin spelers worden opgenomen die uitgesloten zijn van gokspelen, omdat ze ongezond speelgedrag vertonen. Een speler kan zichzelf inschrijven, maar het kan ook gedaan worden door een familielid, of door een aanbieder van gokspellen. Op deze manier worden kwetsbare gokkers beschermd, wat een ander positief gevolg is van de nieuwe wet online kansspelen.

Om voor een vergunning in aanmerking te komen, moet de aanbieder in de EU gevestigd zijn. Is dat niet het geval, dan is dezelfde verplicht om een vestiging te openen in Nederland. Bovendien moet iedere aanbieder een vertegenwoordiger in Nederland aanwijzen die gespecialiseerd is in gokverslaving en preventie.

Deze strenge voorwaarden zullen ervoor zorgen dat er uitsluitend serieuze aanbieders meedoen, wat natuurlijk alleen maar in het voordeel werkt van spelers. De illegale partijen blijven nu buiten de deur. Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date