Inschrijving geopend kubbtoernooi Vlaardingse Viking

06-05-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse Viking is een jaarlijks kubbtoernooi voor teams van minimaal 3, maximaal 6 spelers en voor alle leeftijden. Het toernooi wordt gehouden op de velden van soft- en honkbalvereniging SC Vlaardingen Holy. 

Kubb is een tactisch buitenspel, gespeeld door twee teams, met als doel het omverwerpen van een houten koning na eerst alle veldblokken met houten stokken om te gooien. Het woord "Kubb" betekent "houten blok" in het Gotlands dialect van het Zweeds. Kubb kan kort worden omschreven als een combinatie van bowling, petanque en schaken (door sommigen ook wel Vikingschaken genoemd). 

Troje is een vereniging die sinds 2013 bezig is mensen te laten kubben; op toernooien en tijdens wekelijkse training. Op zaterdag 9 juni 2018 zal de eerste Vlaardingse Viking worden georganiseerd!

 

Locatie

De mensen van honk- en softbalvereniging S.C. Vlaardingen Holy zijn de gastheren en -vrouwen. De vereniging biedt een prachtveld en een fantastische kantine! Alles tip top!

 

Datum en inschrijfkosten

Zaterdag 9 juni vanaf 10:00 (aanmelden vanaf 09:00). Na inschrijving (€15 per team), zullen teamnaam en -plaats worden vermeld op de website www.vlaardingseviking.nl  als voorlopige inschrijving.

 

Parkeren

Parkeren is geen probleem. Tegenover de ingang van het terrein ligt een grote parkeerplaats.

 

Eten en drinken

Tijdens het toernooi kun je altijd terecht voor een warme snack in de fantastische kantine waar tegen zeer schappelijke prijzen een goeie snack en een verfrissend drankje genuttigd kan worden. Ook zal het biertje van hoofdsponsor Vulcaan te bestellen zijn.

 

Viking BBQ

Ook kun je je inschrijven voor een barbaarse BBQ voor € 10,- per persoon. Lekker een bord vol, na een actieve dag.

 

Voorbereiding op kubbtoernooi

Voor sommige teams is het spelen van kubb nog een beetje nieuw. Daarom biedt Troje, op woensdagavond 16, 23 en 30  mei, iedereen de kans om zich de fijne kneepjes bij te laten brengen door de wat meer ervaren spelers van Troje. Ook zal er op zondag 20 mei een uitgebreide training worden gegeven aan iedereen die daar behoefte aan heeft. De training vindt plaats naast het hoofdgebouw van voetbalvereniging CWO.

 

Inschrijven via www.vlaardingseviking.nl 

Gerelateerd