Categorieën

Service

Iris van der Weijde naar kwartfinale turnkampioenschap

Iris van der Weijde naar kwartfinale turnkampioenschap
Sport

Iris van der Weijde naar kwartfinale turnkampioenschap

  • Redactie
  • 17-01-2016
  • Sport
Iris van der Weijde naar kwartfinale turnkampioenschap
TURNEN - Voor de tweede divisie Senioren was het gisteren in Amsterdam de tweede wedstrijd en mogelijkheid om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Turnvereniging Triade uit Vlaardingen had een troef in handen: Iris van der Weijde.

Iris startte op vloer met een geweldige oefening die het vijfde resultaat in de wedstrijd bleek met het cijfer 12.200. Door naar het volgende toestel sprong; het was nog te vroeg om haar nieuwe sprong te laten zien, een yurchenko gehurkt, maar ze turnde desondanks een hele nette oefening wat een 11.975 opleverde. De volgende wedstrijd hoopt Iris wel deze nieuwe sprong te turnen, die een hogere D-score zal opleveren.

De brug was het derde toestel en helaas ging het hier mis. Haar oefening heeft nu wel voldoende elementen en alle eisen maar miste gisteren de stabiliteit en ze moest het toestel verlaten met een los-om handstand; een lage score van 7.30 was het resultaat. Als laatste ging ze door naar balk en ze turnde hier een superoefening, heel strak en alles stond er. Het bleek het 2de cijfer van de wedstrijd te zijn, een 11.500 ! Zeer tevreden pakte ze uiteindelijk een 14de plaats van de 37 deelneemsters. Vol vertrouwen kan ze doorgaan naar de kwartfinales in maart.

Isa Hartman, ook een Vlaardingse, komt uit voor KDO Hellevoetsluis maar traint wekelijks ook met Triade mee. Zij turnde tegelijkertijd in de andere baan bij de Junioren 2de divisie en ook zij turnde een hele sterke wedstrijd en mocht het brons mee naar huis nemen.

Aankomende zaterdag mogen de overige tweede divisieturnsters hun tweede regiowedstrijd turnen in Amsterdam.