Jorge Gomes (38) neemt na 22 seizoenen afscheid

21-05-2019 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - Jorge Gomes speelt zaterdag 25 mei zijn laatste competitiewedstrijd in de hoofdmacht van Victoria’04. De inmiddels 38-jarige Rotterdammer zegt het selectievoetbal vaarwel.

Zijn avontuur begon bij Neptunus, destijds gelegen aan de Abraham van Stolkweg, waar hij na alle jeugdelftallen als zestienjarige aansloot bij de selectie. Na vijf seizoenen maakte hij de keuze voor toenmalig derdeklasser Zwaluwen Vlaardingen. In zeven seizoenen werd hij twee keer kampioen en tevens werd een promotie via de nacompetitie bewerkstelligd. In 2009 keerde Gomes voor één seizoen terug naar Rotterdam, om te gaan spelen voor Leonidas (za). In dit jaar werd wederom het kampioenschap gevierd. Na dit succesvol jaar vervolgde de aanvaller zijn avontuur voor twee seizoenen bij MSV’71 in Maassluis. In 2012 werd Kevin Stiefel aangesteld als hoofdtrainer van Victoria’04 en besloot Gomes zijn vriend en oud-teamgenoot te volgen terug naar Vlaardingen. Uiteindelijk duurde zijn verblijf in de hoofdmacht van Victoria’04 zeven seizoenen.

Naast de bovengenoemde clubs, was Gomes actief op twee Europese Kampioenschappen in Rome en Antwerpen voor het Nederlandse Studententeam. Daarnaast vertegenwoordigde hij jarenlang het geboorte-eiland van zijn ouders, Santo Antão, op Kaapverdiaanse voetbaltoernooien. Na in totaal 22 seizoenen en bijna 500 officiële wedstrijden, is het tijd om afscheid te nemen aanstaande zaterdag tegen PPSC. Definitief zijn schoenen aan de wilgen hangen doet de kersverse vader niet, hij blijft zijn wedstrijdjes spelen in het derde elftal van de club.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date