Koploper Berkel maatje te groot voor victoria'04

• Redactie
  • 16-10-2016
VOETBAL - In de eerste helft bood Victoria’04 tegen koploper Berkel goed tegenspel en wist tot aan de rust de 0-1 verkregen voorsprong vast te houden. In de tweede helft wist Victopria’04 de thuisclub nauwelijks nog pijn te doen. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Berkel volop kansen, maar wist pas in de slotminuut de overwinning veilig te stellen.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een boeiend kijkspel, waarin Berkel het initiatief naar zich toetrok met een hoog percentage balbezit. Victoria’04 moest alle zeilen bijzetten om Berkel van dadendrang af te houden. De Vlaardingse formatie kwam enigszins verrassend binnen tien minuten op voorsprong. Een afstandsschot van Jorge Gomes verdween fraai achter de verbouwereerde doelman van Berkel: 0-1. Victoria’04 kon door keihard werken de voorsprong vasthouden, mede door het slordig met de kansen omgaan van de thuisclub.

Na de pauze won Berkel vrijwel elk duel op het middenveld en diende Victoria’04 zich te beperken tot countervoetbal. Het goed georganiseerd spelende Berkel kon keer op keer de bal veroveren en wist met lange passes de snelle buitenspelers te bereiken. In de 56 ste minuut ontstond een scrimmage voor het doel van Victoria’04. Nadat de bal eerste tegen de lat belandde, werd het leer van dichtbij hard ingeschoten en verdween via het hoofd van Victoriaan Calvin Jongejan in het doel: 1-1. Berkel schroefde het tempo nog hoger op en domineerde het spel compleet. Tien minuten later kwam de 2-1 stand op het scorebord. Weer werd over links de snelle buitenspeler van Berkel gevonden, die een harde lage voorzet voor het doel afleverde. Linksachter Jur de Visser blokkeerde de voorzet, maar raakte de bal zodanig dat deze in het doel terecht kwam: 2-1.

De thuisclub bleef het betere van het spel houden, maar verzuimde de vele kansen te verzilveren. Aan de overzijde was Victoria’04 niet bij machte om de gelijkmaker af te dwingen. In de 90 ste minuut maakte Berkel aan alle onzekerheid een einde door na een snelle uitval doelman Michel Zuur kansloos te laten: 3-1.