Korfballers Twist bijna kampioen

• Rene Kooiman
  • 11-02-2018
KORFBAL - De heenwedstrijd tegen ADO uit ’s Gravendeel was door de korfballersvan Twist wel winnend afgesloten maar de tweede helft ging het toch wel moeizaam. Dus ook bij de terugwedstrijd moesten de Vlaardingers er weer voor de volle 100% tegenaan gaan. En dat deden ze dan ook want binnen zes minuten stond er al weer 4-2 op het scorebord. Hierna stokte het scoren een minuut of zeven en voordat ze het wisten stonden de Vlaardingers met 6-9 achter.

De ploeg rechtte de rug weer even wat resulteerde in een 10-10 stand na 20 minuten. En daarna Twist zelfs weer uit naar vier doelpunten verschil. Vlak voor rust kwam ADO weer gevaarlijk terug. De rust werd bereikt met een stand van 14-13. Na de rust ging het de eerste 6 minuten gelijk op maar daarna ging Twist los en liepen ze gestaag uit en kon ADO het niet meer bijbenen: via 16-16 werd het 19-17 en zelfs naar 24-17. Het laatste slotakkoord was voor ADO 24-18 en dit was ook meteen de eindstand.

Deze keer waren Lisa vd Bie, Sem Tok en Jarno Meulstee de meest scorende spelers met ieder 5 doelpunten.

Twist is nog maar één overwinning af van het verdiende kampioenschap en wel volgende week zaterdag om 14.20 uur tegen Sperwers uit Rotterdam.