Korfballers Twist pakken derde overwinning op rij

• Rene Kooiman
  • 01-10-2019
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond in het winderige Vlaardingen de wedstrijd Twist – IJsselvogels op het programma. Als je naar de uitslagen kijkt van beide ploegen dan zou dit geen probleem mogen zijn voor Twist. Maar bij dit soort weer heeft de mindere ploeg wel vaak het voordeel.

Dit was zeker de eerste 15 minuten het geval want waar Twist de vorige wedstrijden ijzersterk startte met verdedigen, kregen ze het eerste kwartier geen vat op de tegenstander en stond er een stand van 3-5 op het scorebord. Na de Time-Out voor Twist begon het beter te draaien en kwamen de Vlaardingers terug tot 6-6. IJsselvogels kwam nog 1x op voorsprong: 6-7. Hier na braken 5 effectieve minuten aan voor Twist want na 30 minuten stond er een 10-7 voorsprong op het bord.

Na de rust zette Twist nogmaals een kleine 10 minuten aan en stond er een stand van 16-8 op het scorebord. Het verzet van IJsselvogels was nu echt gebroken en leek het erop dat Twist een hele grote overwinning zou kunnen behalen, echter het scoren ging het laatste kwartier een stuk minder waardoor de voorsprong steeds bleef hangen tussen 7 en 8 doelpunten verschil. In de laatste 5 minuten vielen de jeugdspelers Vera Klootwijk en Yoran van Willigen ook nog in om hun kunsten te tonen. Helaas kwamen ze niet aan scoren toe. De goed leidende scheidsrechter floot na 30 minuten af bij een stand van 20-13.

Gezien het weer zijn 20 doelpunten netjes maar het hadden er nog wel een paar meer mogen/kunnen zijn.

Volgende week staat de wedstrijd tegen 1 van de twee koplopers op het programma en wel Weidevogels uit Bleiswijk. De wedstrijd begint om 15.30.