Korfballers Twist terug in tweede klasse

• Rene Kooiman
  • 18-02-2018
KORFBAL - Gisteren stond de 'kampioenswedstrijd' van de korfballers van Twist tegen Sperwers op het programma. Winnen zou niet echt een probleem zijn tegen de nummer laatst uit de poule, maar als kampioen wil je dat ook met een mooie wedstrijd doen. Maar dat kwam er niet echt van. De Vlaardingers creëerden veel kansen maar de afwerking liet te wensen over. Via 1-0 werd het halverwege de eerste helft 1-7 en na 30 minuten stond er 5-12 op het scorebord als ruststand.

Na de rust was de wil er zeker wel om de score flink uit te breiden. Twist kreeg nog mooiere kansen dan in de eerste helft maar de bal wilde er gewoon niet in. Beide ploegen scoorden zo’n beetje om en om en via 9-18 floot de scheidsrechter af na 60 minuten en stond het 14-22. Het was zeker niet de beste wedstrijd van de kant van Twist maar de missie was geslaagd om terug keren naar de 2e klasse. Na de eerste confetti bom en het bedanken van de vele Twist toeschouwers konden de kurken knallen om het kampioenschap te vieren.

De doelpunten werden deze keer gemaakt door Sem Tok 6x, Lisa van der Bie en Jarno Meulstee beide 4x, Roos en Nienke Boersma beide 3x en Judith van der Bie 2x.

Nu twee weekjes rust en dan zaterdag 10 maart de laatste thuiswedstrijd tegen Dijkvogels.