Korfballers Twist zaalkampioen

• Rene Kooiman
  • 11-03-2018
KORFBAL - Na twee weken rust mochten de korfballers van Twist dan afgelopen zaterdag de laatste zaalwedstrijd spelen tegen Dijkvogels uit Maasdijk. De enige verliespartij waar de Vlaardingers  tot nu toe tegen aan liep was tegen Dijkvogels dus de ploeg had nog wat goed te maken. Maar voordat de wedstrijd begon had het tweede team het goede voorbeeld gegeven en knap hun wedstrijd gewonnen, waardoor ze zich handhaafden in de eerste klasse.

Het eerste team van Twist pakte dit meteen op want na 10 seconden scoorde het al: 1-0. Tot 2-2 kon Dijkvogels bijblijven maar daarna was het eigenlijk alleen maar Twist wat ‘de klok sloeg’. Via 5-2 en 8-4 werd de ruststand bereikt met een 10-5 voorsprong.

Na de rust deed Twist er nog een schepje bovenop en scoorde vijf maal op rij: 15-5. Dijkvogels was niet bij machte om het de Vlaardingers ook maar een beetje moeilijk te maken. Halverwege de tweede helft stond het dan ook alweer 20-8. In de resterende 15 minuten wist Twist nog zeven keer te scoren en Dijkvogels slechts driemaal zodat, nadat de scheidsrechter voor het laatst gefloten had, er een eindstand van 27-11 op het scorebord stond. Hierna brak een klein feestje uit in de zaal met partypoppers en de nodige champagne om het terechte kampioenschap te vieren. Het feestje ging daarna nog even door in de tot mini-zwembad omgebouwde kleedkamer en later in de kantine ’t Balletje.

De doelpunten werden gemaakt door : Jarno Meulstee 9x,  Sem Tok 6x, Lisa vd Bie en Micheal Spork 3x, Roos Boersma en Judith vd Bie 2x en Nienke Boersma en Jeroen de Kruijf beide 1x.