Makkelijke overwinning voor Twist

• 10-09-2018
KORFBAL - Na de goede voorbereiding van Twist moesten ze afgelopen zaterdag dan voor het echte werk aantreden tegen de 'buurman' uit Schiedam, Nexus. Anderhalf jaar geleden werd er voor het laatst gespeeld tegen Nexus en toen won Twist maar moeizaam. Dus van enige onderschatting was er zeker geen sprake. De wedstrijd kwam wat moeizaam opgang ook al omdat Nexus in de eerste drie minuten al drie maal wisselde. Dit had echter weinig effect want via 1-1 liep Twist uit naar 5-1 en vlak voor de rust stond het al 9-1. De rust ging in met een 9-2 voorsprong voor Twist.

Na de Rust ging Twist op dezelfde voet verder en bleef op zijn tijd de doelpuntjes maken. Nexus probeerde van alles om de achterstand te verkleinen en schuwde daar bij het grovere duw- en trekwerk zeker niet . Maar dat mocht niet baten want Twist liep via 3-12 en 5-17 uit naar 8-20. Het slotwoord was van Nexus.

Al met al een goede start van de competitie en op naar de eerste thuiswedstrijd aankomende zaterdag tegen DES uit Delft om 15.30 uur.