Mark van der Slot stopt als jeugdtrainer bij VFC

23-06-2018 Sport Redactie

VOETBAL - Vandaag tijdens het Vlaardings Kampioenschap sluit Mark van der Slot zijn trainersperiode bij VFC af. Na een periode van elf jaar heeft Mark besloten niet in te gaan op het voorstel van VFC om de B-junioren te gaan trainen. De laatste jaren was Mark vaste trainer van de C-junioren en heeft het laatste half jaar deze functie ook bekleed bij de A-junioren na het wegvallen van de huidige trainer. Vandaag kan Mark zijn mooie periode bij VFC afsluiten met het winnen van 2 finales , want VFC A1 en C1 spelen beide de finale !!!

Mark is begonnen als jeugdtrainer bij de F-pupillen en zijn eerste groep was VFC F10. Al snel bleek dat Mark trainen heel erg leuk vond en hij ook aanleg had in het omgaan met jeugdspelers. Na een korte periode bij de pupillen werd hij al snel hoofdtrainer van D1. Intussen volgde hij de pupillentrainerscursus, de juniorentrainerscursus en hierna oefenmeester 3. Met dit diploma kon hij verder doorgroeien en werd Mark vanaf 2011 hoofdtrainer van de C1 van VFC. Zeven jaar lang heeft Mark dit met erg veel bevlogenheid gedaan.

Zijn inzet, betrokkenheid en vooral zijn enorme kennis van zaken op het veld zorgde voor een mooie periode binnen VFC. In zeer korte tijd speelde VFC met zijn jeugd in de divisie en vooral de basis werd door de toenmalige trainers gevormd waarvan Mark onderdeel was. Naast zijn trainingen bij VFC was Mark ook zeer nauw betrokken bij de trainingsdagen van AJAX en ook daar heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze  kennis bracht hij ook bij VFC ten uitvoering.

,,Wij verliezen in Mark een zeer goede trainer en hopen dat hij weer snel ergens aan de slag zal gaan, want zijn bevlogenheid voor het trainersvak mag niet verloren gaan. We wensen Mark heel veel succes in de komende jaren en hopelijk kunnen we hem in de toekomst nogmaals begroeten als jeugdtrainer/trainer van VFC.''

Gerelateerd