Mooie overwinning Zwaluwen tegen Ter Leede

28-01-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - De eerste helft was het Ter Leede dat gisteren verreweg het meeste balbezit had. Zwaluwen zakte in en liet de tegenstander de bal rondspelen. De ploeg uit de bollenstreek wist weinig tot geen mogelijkheden te creëren. aan de andere kant is het uit de eerste mogelijkheid gelijk raak als Ricardo Merrelaar de bal over de doelman heen kopt uit een vrije trap van Jesper Gudde. De tweede helft is voor Zwaluwen dat een aantal kansen creëert en via een prachtige goal van Sten Wever de wedstrijd op slot schiet.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Greveling eist Ter Leede de bal op om het spel te domineren. Het vele balbezit tijdens de eerste helft levert weinig gevaar op. Veel middenveldspel, waar Zwaluwen zich niet echt druk om maakt. De thuisploeg wacht rustig op de kansen die komen gaan en dat is al in de achtste minuut, als Merrelaar de bal op zijn hoofd neemt en met een boogje doelman Laszlo Sandor kansloos laat (1-0). Ter Leede kan één keer wat gevaar stichten als Zwaluwen in de 40e minuut slecht uitverdedigt en Marvin van Tienen er naast zit. De bal verzwijnt uiteindelijk voorlangs naast het doel.

De tweede helft is van een ander kaliber. Zwaluwen schiet uit de startblokken en creëert een aantal kansen. Eerst wordt Joseph Goncalves net buiten de 16 meter neergelegd. Vincent van Dorp schiet de bal hard tegen het hoofd van de in de muur staande Ben van der Lans aan. Na een paar keer net niet begint de sterk spelende Sten Wever aan een solo op rechts. Hij loopt zijn tegenstander eruit, kapt naar binnen, zet twee man op het verkeerde been en laat de doelman kansloos met een fraai schot in de verre hoek (2-0). Even later schiet Merrelaar uit de draai bij de eerste paal nog voorlangs en brengt aan de andere kant Van Dorp via een sliding redding waarbij de bal boven op de eigen lat eindigt. Zwaluwen wint van de nummer twee van de ranglijst en houdt de verdiende drie punten in Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date