Mountainbiketocht voor jong en oud

08-06-2018 Sport Redactie

VLAARDINGNE/MIDDEN DELFLAND - De natuur in de Randstand is schaars, dus wordt er vaak door enthousiaste fietsers die liever de onverharde paden zoeken de bekende single tracks in Gelderland, Brabant en Limburg opgezocht. Ze  hebben het niet zo makkelijk. Toch zijn er inmiddels wat lichtpuntjes. Zo ook op zaterdag 16 juni, de eerste dag van de Midden Delflanddagen. Dan organiseert een groep enthousiaste mountainbikers  weer een prachtige fietstocht over een route die voor meer dan 80% onverhard is, door het prachtige Midden Delfland gebied.

De tocht die al voor de 6e keer wordt georganiseerd gaat door de natuurgebieden rond Schipluiden, Vlaardingen, Schiedam en Delft, buiten de bebouwde kom. Net als vorig jaar proberen de organisatoren er weer een echt familie gebeuren van te maken. Natuurlijk is het inmiddels vertrouwde “Broekpolderparcours” opgenomen, maar er is natuurlijk veel meer te zien. Voorop staat met name: “het kennismaken met het veenweidelandschap”. 

Langs de route, die wederom via de schapenboerderij van de Vockestaert loopt, passeert nog veel meer natuurschoon. Zo kan men onder andere Schotse Hooglanders, Blaarkoppen, Schapen , geiten en talloze watervogels onderweg bewonderen !

De start en finish van dit evenement zijn weer bij het “Sportcentrum Allround” in Den Hoorn en op het terrein van tennisvereniging VLTC in Vlaardingen. Daar kan men inschrijven vanaf 8.45 uur en starten vanaf 9.00 uur. De jeugd is wederom bijzonder welkom en mogen (tot 12jaar) gratis meedoen. De overige bikers betalen 5 euro. Een goede mountainbike en natuurlijk een helm  en een goed humeur zijn wel verplicht. Er kan gekozen worden uit twee afstanden namelijk 35 en 50 kilometer.

 

Gerelateerd