Categorieën

Service

November, maand van de Vlaardingse derby’s

November, maand van de Vlaardingse derby’s
Sport

November, maand van de Vlaardingse derby’s

  • Redactie
  • 31-10-2019
  • Sport
November, maand van de Vlaardingse derby’s
VOETBAL - November is de maand van de Vlaardingse derby’s in de derde klasse D. Op zaterdag 9 november treedt VFC (za) om 17.00 uur aan tegen CION. De wedstrijd wordt afgesloten met een feestavond in de kantine van VFC. Zaterdag 23 november staat de wedstrijd DVO’32 – CION op het programma. De wedstrijd wordt om 14.30 uur afgetrapt. Tenslotte sluiten VFC (za) en DVO’32 de maand af met een onderlinge confrontatie. Op 30 november trappen beide teams om 17.00 uur af aan de Sportlaan. Ook deze wedstrijd wordt afgesloten met een feestavond in de kantine van VFC.

CION
CION is de competitie goed begonnen. De Broekpolder bewoners wisten zich afgelopen zomer flink te versterken en laten er geen gras over groeien. Na zes wedstrijden staat CION op de eerste plaats met 15 punten. Alleen de eerste competitie wedstrijd werd verloren, HBSS was thuis met 2-0 te sterk.

VFC (za)
VFC (za) is misschien wel de meest ongelukkige ploeg in deze competitie. De kampioen van afgelopen seizoen weet prachtig veldspel op de
mat te leggen, maar heeft door pech slechts 6 punten uit zes wedstrijden weten te verzamelen. Een onterecht afgekeurd doelpunt tegen GHVV’13 in de slotseconden van de wedstrijd, een tegentreffer in de laatste minuut tegen Rhoon en een tegentreffer in de laatste minuut tegen Vlotbrug leverde de Kwekkers slechts 2 punten uit de laatste drie wedstrijden. De Kwekkers bezetten momenteel de achtste plaats op de ranglijst.

DVO’32
DVO’32 is in de derde klasse D de minst presterende club uit Vlaardingen. De eerste twee competitiewedstrijden wist de club aan de Marathonweg nog te winnen, maar de laatste weken lijkt DVO’32 het spoor bijster. De laatste vier wedstrijden wist de formatie van trainer Hoogerwerf geen punt meer te pakken. De club bezet na zes wedstrijden de negende plaats op de ranglijst en heeft 6 punten.

Programma
09-11-2019 17:00 uur: VFC (za) – CION
23-11-2019 14:30 uur: DVO´32 – CION
30-11-2019 17:00 uur: VFC (za) – DVO´32