Oliebollentoernooi Schermvereniging Trefpunt

18-01-2016 Sport Redactie

SCHERMEN - Jeugdige floretschermers van Trefpunt en andere verenigingen streden onlangs om de titel Oliebol 2016. Op basis van leeftijd werden de deelnemers ingedeeld in drie poules.

Bij de Kuikens, de jongste deelnemers, waren de eerste drie plaatsen na de voorrondes voor Trefpuntleden Loek Klaassen, Flores den Draak en Lukas Brandenburg. In de laatste ronde, een zogenoemde directe eliminatie, moesten ze deze plaatsen nog waar zien te maken en dat lukte. De derde plaats was daarmee voor Lukas Brandenburg. De finalewedstrijd tussen Flores den Draak en Loek Klaassen leek in het voordeel van Flores te gaan eindigen. De toegestane tijd verstreek en op het laatste moment wist Loek, net voor het eindsignaal, de eindstand te zetten op 8-7.

In de middelste groep, de Benjamins, kon Trefpunt alleen minder ervaren leden inzetten. In deze groep werden in de voorrondes de eerste vier plaatsen bezet door leden van Schermacademie Zaïr. In de directe eliminatie wist Elise Kaho haar vierde plaats om te zetten in een derde door te winnen van Alessandro Vigano. Ook in de soms bloedstollende finale werd stuivertje gewisseld. Hierdoor kwam Julia Stolk op de tweede plaatsen en Rachika Yoshimori op de eerste.

In de ‘oudste’ groep, de Pupillen, stond Trefpuntlid Jesse Slaats na de voorrondes op de tweede plaats. In de eliminatie kon hij dit niet verbeteren. Hoewel zeer sterk strijdend moest hij Alexander Pizarro van ESTEC Fencing Club voor laten gaan. De einduitslag was daarmee gelijk aan die na de voorrondes: derde plaats Marc Spanjer (Trefpunt), tweede Jesse Slaats (Trefpunt) en eerste Alexander Pizarro (ESTEC Fencing Club).

Een leuke bijkomstigheid was dat de drie eerste plaatsen werden verdeeld over de drie deelnemende verenigingen: Loek Klaassen (Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen), Rachika Yoshimori (Schermacademie Zaïr), en Alexander Pizarro (ESTEC Fencing Club). Zij mogen zich Oliebol 2016 noemen!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date