Onverdiende nederlaag Zwaluwen

• Ernest Kegel
  • 14-11-2016
VOETBAL - Niet voor de eerste keer blijft Zwaluwen onnodig met lege handen achter. Bij Noordwijk speelde de ploeg een hele goede tweede helft, maar vergat het de kansen voldoende te benutten. Terwijl de eerste helft voor Noordwijk is, dat verdiend op voorsprong komt, is de tweede helft voor Zwaluwen. In blessuretijd voorkomt Stefano Goncalves van Noordwijk de verdiende gelijkmaker door een harde kopbal op de lijn te keren, waarmee hij de drie punten voor zijn ploeg binnen haalt.

De wedstrijd is net 5 minuten onderweg als doelman Nick Sanders van Noordwijk de bal pardoes in de voeten van Ricardo Merrelaar schuift. De spits van Zwaluwen haalt onnauwkeurig uit en schiet de bal over het doel. Enkele minuten later is het aan de andere kant Denzel James die naar binnen soleert en van afstand de bal tegen de paal schiet. Noordwijk blijft de aanval zoeken en na een minuut of 20 is het Marios Lomis die goed doorgaat en de 1-0 in de korte hoek deponeert. Zwaluwen heeft te weinig de bal in het bezit en wordt alleen nog dreigend als Merrelaar de bal verlengt voor het doel en Raoul Gillet er net niet goed bij kan.

De tweede helft begint Zwaluwen veel beter. Er is meer balbezit en er worden kansen gecreëerd. Een voorzet van Dennis van Rijn wordt door Merrelaar met een volley net over geschoten en even later is het Jermay de Nijs die net iets te hoog mikt. In de 66e minuut na een prima aanval een enorme kans voor Merrelaar, maar hij krijgt de bal er niet in. Een minuut later een prachtige vrije trap van Jesper Gudde, maar die ziet zijn bal op de lat uiteenspatten. Zwaluwen blijft kansen creëren en even later geeft Robin Hofman de bal breed waar hij beter zelf had kunnen schieten. Volkomen onverwacht scoort aan de andere kant Emiel Wendt, die wat gelukkig in balbezit is gekomen, de 2-0. In de 83e minuut kopt de verdediging van Noordwijk slecht weg. Merrelaar aarzelt niet en schiet de bal hard onder de lat (2-1). Een inworp van Mario Nijgh wordt door Merrelaar verlengt, maar Jerry Scholman ziet de bal in de handen van doelman Sanders verdwijnen. In blessuretijd diverse corners, maar als een harde kopbal op de lijn wordt geblokt door aanvoerder Goncalves slaagt Zwaluwen er niet in om een verdiend punt mee naar Vlaardingen te nemen.