Peter de Klein: zijn daden benne groot

15-04-2016 Sport Redactie

VOETBAL - Dit seizoen heeft de 31-jarige Peter de Klein zijn 250ste wedstrijd voor het eerste elftal van Victoria’04 gespeeld. Op zaterdag 16 april zal het bestuur en de selectie, ongeveer 10 minuten voorafgaand aan de wedstrijd voor het Vlaardings Kampioenschap tegen DVO’32 (aanvang: 15.00 uur), Peter de Klein hiervoor huldigen.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat selectievoetballers regelmatig van club veranderen. Het is daarom des te opmerkelijk dat een voetballer zijn club zo lang trouw blijft. Peter is als pupil begonnen bij Fortuna en heeft alle selectieteams doorlopen van Fortuna E2, D1, C1, B1 en A1. Met Fortuna B1 en A1 heeft hij het kampioenschap meegemaakt. Ook heeft Peter zijn verdiensten als jeugdleider en jeugdtrainer bij Fortuna.
In zijn debuut in de senioren maakte verdediger Peter de Klein een onmogelijk doelpunt door van afstand de bal in het doel van VVK 2 te jagen.

Als verdediger staat Peter de Klein bekend om zijn harde werken en stille maar bindende kracht als teamspeler. Vorig seizoen scoorde hij twee keer als supersub in de wedstrijd tegen Vlotbrug uit hoekschoppen met twee rake kopballen om daarmee de na-competitie veilig te stellen.
Naast het actieve voetballen is Peter altijd bereid om ten behoeve van de selectiegroep nevenactiviteiten te organiseren. Peter de Klein: “zijn daden benne groot”.

Gerelateerd