Pollux-dames door naar laatste acht bekertoernooi

• Feike Cats
  • 23-04-2022
VLAARDINGEN - De dames van Pollux hebben door een 5-0 overwinning op Berkel de laatste acht van het bekertoernooi bereikt. Alleen Nieuwegein en Pollux zijn als tweedeklassers nog vertegenwoordigd en mogen op 6 mei strijden voor een plekje bij de laatste vier. Maandag worden de tegenstanders bekend.

Pollux had in de vorige ronde de torenhoge favoriet Hudito verslagen en trof dit keer competitiegenoot Berkel dat twee plaatsen hoger op de ranglijst staat. Vanaf de eerste minuut werd in de sfeervolle Broekpolder duidelijk dat er voor Berkel, dat met een verzwakt team aantrad, niets te halen viel. De eerste drie Vlaardingse kansen vonden nog geen doel, maar rond de tiende minuut was het raak. Puck Brouwer vond met een harde voorzet Merin van Dam die alleen de stick tegen de bal hoefde te zetten om de keeper het nakijken te geven.

Pollux bleef de bovenliggende partij. De eerste strafcorner werd niet goed aangegeven, maar na de tweede corner was het wel raak. Roos Cats zag haar push door een verdediger op de lijn met een voet worden gestopt, waarna aanvoerster Lonneke Nees de toegekende strafbal netjes in de hoek legde. Nog voor de rust was de wedstrijd definitief beslist. Dit keer verdween de strafcorner van Roos Cats direct in de goal. Berkel kwam niet verder dan één gevaarlijke actie in de cirkel van de foutloos keepende Julie Kleinjan.

Na de rust bleef het spelbeeld gelijk. Berkel probeerde het wel, maar verder dan drie strafcorners kwamen ze niet. En Pollux kreeg de nodige kansen, waarvan er twee door Danique Ringelberg en Natasja van Straten werden benut. Pollux boekte daarmee een historisch resultaat en er wacht ongetwijfeld over twee weken een mooie nieuwe bekeravond. Mocht Pollux die wedstrijd winnen dan zijn ze direct geplaatst voor de Gold Cup volgend jaar en kan elke hoofdklasser een mogelijke tegenstander zijn.