Pollux dames en heren laten de punten in Breda

• 13-09-2015

HOCKEY - Vandaag hadden de dames en de heren van Pollux een dubbele ontmoeting tegen Zwart Wit op een prachtige locatie. Zwart Wit met 1900 leden is bijna driemaal zo groot als Pollux, om nog maar eens te benadrukken hoe knap het is dat onze eerste elftallen op dit niveau acteren.

Dames 1 begon wat angstig tegen deze kampioenskandidaat. Zwart Wit startte furieus en was in de eerste fase heer en meester. Het was aan goed keeperswerk van Daphne Huijgens te danken dat het lang 0-0 bleef, maar na een mooie strafcorner moest ook zij het antwoord schuldig blijven. Pollux kreeg zelf ook een paar goede kansen en een corner, maar de 1-0 ruststand was heel verdiend. Na de thee volgde er een heel ander beeld. Karlijn Petri had het team met een heel andere boodschap de wei in gestuurd en dat resulteerde in 20 minuten uitstekend hockey. Een aantal mooie kansen werd helaas niet benut en een strafcorner belandde op de paal. Vervolgens treedt dan één van de oude sportwetten in werking: bij de eerste serieuze aanval van Zwart Wit een kwartier voor tijd was het 2-0 en het Pollux verzet gebroken. De 3-0 en 4-0 kwamen uit strafcorners. Vlak voor tijd werd de verdiende eer gered. Simone Voogd gaf een prima pass op Iris Cats die even prima afrondde. Volgende week komt het sterke Leiden op bezoek.

De wedstrijd van Heren 1 was een waar spektakelstuk. Nadat de stofwolken waren opgetrokken was er liefst tien keer gescoord, waarvan helaas 6 voor de thuisclub. In een bijzonder open hoogstaande wedstrijd viel er voor het publiek veel te genieten. Zwart Wit kwam driemaal op voorsprong, maar even zo veel keer maakte Pollux gelijk. Al die keren kwam dat uit strafcorners van de trefzekere Nick Belgraver. Helaas viel op slag van rust de ongelukkige 4-3.

Na rust vergrootte Zwart Wit de marge, maar opnieuw was het de corner van Nick Belgraver die de 5-4 op het niet aanwezige scoreboard bracht. Pollux zette aan voor de gelijkmaker, maar helaas viel de treffer aan de andere kant en bleven de punten in Breda.